Ensimmäiseltä 6Aika EAKR-hankehaun valintajaksolta rahoitettavaksi kaksi hanketta

6Aika-strategian Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankehaun vuoden 2019 ensimmäisen, 29.3.2019 päättyneen valintajakson hankepäätökset on tehty. 6Aika-strategian johtoryhmä esittää 29.5.2019 pidetyn kokouksensa perusteella rahoitettavaksi kahta hanketta: Kestävien kaupunkien kumppanuusmalli KIEPPI ja Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa. Rahoittava viranomainen Uudenmaan liitto tekee rahoitettaviksi valituille hankkeille rahoituspäätökset.

Rahoitettavissa hankkeissa yrityksillä on mahdollisuus kehittää ja pilotoida kierto- ja jakamistalouden tuotteita ja palveluja sekä vähähiilisen liikkumisen ratkaisuja. KIEPPI-hankkeen tavoitteena on kehittää Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa-hankkeen tavoitteena on tehostaa vähähiilisiä liikkumisen ratkaisuja Espoossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa yhteistyössä yritysten kanssa.   

Toinen valintajakso päättyi 9.8.2019.  Käynnissä on parhaillaan kolmas ja samalla tämän vuoden viimeinen valintajakso, joka päättyy 18.10.2019.  Haussa etsitään älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja, joilla edistetään kuutoskaupunkien muutosta hiilineutraaleiksi kaupunkialueiksi.

Lue lisää käynnissä olevasta hausta täältä

Hankehakemuksen tekoa varten on olemassa koulutusmateriaalia, joka on ladattavissa materiaalipankista.

> Hakuilmoitus

> Lue lisää 6Aika-strategiasta 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Hanna Laaksonen (EAKR), Uudenmaan liitto, hanna.laaksonen@uudenmaanliitto.fi, p. 040 574 8930

Kuva: Tuula Paalaste