6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-täydennyshakuun 11 hakemusta

6aika-logo


6Aika-strategian Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-täydennyshaku päättyi 28.2. Helmikuun ajan käynnissä olleessa haussa jätettiin 11 hakemusta EURA 2014 -järjestelmään. Haussa etsittiin hankkeita, jotka täydentävät uudella, konkreettisella kokonaisuudella käynnissä olevaa tai jo päättynyttä 6Aika EAKR-hanketta. Haussa on jaossa rahoitusta yhteensä n. 450 000 €.

Seuraavaksi 6Aika-ohjausryhmä sekä rahoittava viranomainen Uudenmaan liitto arvioivat hakemukset. 6Aika-johtoryhmä tekee päätökset rahoitettaviksi esitettävistä hankkeista maaliskuun lopun kokouksessaan. Tämän jälkeen Uudenmaan liitto kutsuu rahoitettaviksi valitut hankkeet neuvotteluihin. Rahoitusneuvotteluissa edellytettyjen täydennysten jälkeen hankkeille tehdään rahoituspäätökset.

 

Lisätietoja:
 

Hanna Laaksonen
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus, 6Aika-strategia
Uudenmaan liitto
p. 040 574 8930
hanna.laaksonen(at)uudenmaanliitto.fi

6aika.fi/yhteystiedot


6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR -täydennyshaku avoinna 1.–28.2.6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku on avoinna 1.–28.2.2021. Kyseessä on yksivaiheinen täydennyshaku jo käynnissä oleville tai päättyneille 6Aika-strategian EAKR-hankkeille. Hakemukset tulee jättää EURA 2014 -järjestelmään 28.2.2021 mennessä. Haun rahoittavana viranomaisena toimii Uudenmaan liitto.

Haussa etsitään hankkeita, jotka täydentävät uudella, konkreettisella kokonaisuudella käynnissä olevaa tai jo päättynyttä 6Aika EAKR-hanketta. Uusilla hankkeilla on tarkoitus vahvistaa aiempien 6Aika-hankkeiden vaikuttavuutta ja parantaa niiden tuloksellisuutta – esimerkiksi uusilla kokeiluilla tai tulosten levittämiseen liittyvillä toimenpiteillä. Nyt haettavat hankkeet ovat lyhytkestoisia, puolesta vuodesta vuoteen ja niiden budjettien tulee olla linjassa keston kanssa. Rahoitusta on jaettavissa yhteensä n. 450 000 €.

Hakuilmoitus on nähtävissä rakennerahastot.fi-verkkopalvelussa kohdassa Valtakunnalliset teemat > Ajankohtaista > Hakuajat:

> Hakuilmoitus: 6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku – täydennyshaku toteutetuille 6Aika-hankkeille 1.–28.2.2021

> 6Aika-ansökningsomgång för ERUF-finansiering till förmån för hållbar stadsutveckling – kompletteringsansökan för genomförda 6Aika-projekt 1.–28.2.2021

Lisätietoa haun sisällöistä kerrottiin infotilaisuudessa 20.1.2021 klo 8.30–10.00. Verkossa järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin haun painopisteitä, hakemusprosessia sekä hakemuksille ja EAKR-hankkeille asetettuja vaatimuksia. Tapahtuman järjestivät Uudenmaan liitto, kuutoskaupungit ja 6Aika-strategiatoimisto.

Hakuinfon materiaalit ovat ladattavissa materiaalipankissa:

> 6Aika EAKR -hakuinfo 20.1.2021, esitysmateriaalit (pdf)


Lue lisää:

6Aika EAKR -täydennyshaku 1.–28.2.2021

https://6aika.fi/

www.uudenmaanliitto.fi/6Aika


Lisätietoja:

Hanna Laaksonen
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus, 6Aika-strategia
Uudenmaan liitto
p. 040 574 8930
hanna.laaksonen(at)uudenmaanliitto.fi

6aika.fi/yhteystiedot

 


Parempi työelämä tuottaa tulosta -webinaarisarjan tallenteet katsottavissa

Haluatko tietää, miten työelämä voisi olla kaikille parempaa? Hyvinvoiva työntekijä on tuottava, innokas ja tuloksellinen. Laadukas johtaminen on avain moneen oveen, kuten myös osaamisen kehittäminen. Näistä kerromme lisää webinaareissamme tietokirjailija, viestinnän kouluttaja Katleena Kortesuon ja maan johtavien asiantuntijoiden johdolla.

Kasassa on hieno kokonaisuus, jossa tuodaan esiin työelämän kehittämisen teemoja ja esiintyjinä on alojensa parhaita asiantuntijoita, kuten aivotutkija Katri Saarikivi, psykologi, FT, sarjayrittäjä Ville Ojanen ja Itä-Suomen yliopiston professori Taina Savolainen keskustelemassa luottamuksesta.

  • Webinaari 1: Viestintävinkit hanketoimijoille * webinaari katsovissa vuoden 2020 loppuun
  • Webinaari 2: Työhyvinvointi ja terveys 
  • Webinaari 3: Innovointi ja tuottavuus
  • Webinaari 4: Luottamus ja yhteistyö
  • Webinaari 5: Osaaminen

Lisätietoa webinaarisivustolta Parempi työelämä tuottaa tulosta.​

Tallenteet ovat katsottavissa vuoden 2021 ajan.

Yritysten ja hanketoimijoiden onnistumisiin työelämän kehittämisessä voi tutustua  Tuottava ja tuloksellinen työelämä -koordinaatiohankkeen blogissa.


6Aika - Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-täydennyshaku avautuu helmikuussa - hakuinfo 20.1.

6Aika-logo

 

6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku avautuu helmikuussa 2021. Kyseessä on yksivaiheinen täydennyshaku jo käynnistyneille tai päättyneille 6Aika-strategian EAKR-hankkeille. Haku on avoinna 1.–28.2.2021. Hakuilmoitus julkaistaan 1.2.2021 rakennerahastot.fi-palvelussa kohdassa Valtakunnalliset teemat > Ajankohtaista > Hakuajat.

Helmikuussa avautuvassa haussa etsitään hankkeita, jotka täydentävät uudella, konkreettisella kokonaisuudella käynnissä olevaa tai jo päättynyttä 6Aika EAKR-hanketta. Uusilla hankkeilla on tarkoitus vahvistaa aiempien 6Aika-hankkeiden vaikuttavuutta ja parantaa niiden tuloksellisuutta – esimerkiksi uusilla kokeiluilla tai tulosten levittämiseen liittyvillä toimenpiteillä. Nyt haettavat hankkeet ovat lyhytkestoisia, puolesta vuodesta vuoteen ja niiden budjettien tulee olla linjassa keston kanssa.

Lisätietoa haun sisällöistä kerrottiin infotilaisuudessa 20.1.2021 klo 8.30–10.00. Tilaisuudessa esiteltiin haun painopisteitä, hakemusprosessia sekä hakemuksille ja EAKR-hankkeille asetettuja vaatimuksia. Tilaisuus järjestettiin verkossa Microsoft Teamsin kautta. Tapahtuman järjestivät Uudenmaan liitto, kuutoskaupungit ja 6Aika-strategiatoimisto.

Hakuinfon materiaalit ovat ladattavissa materiaalipankissa:

> 6Aika EAKR -hakuinfo 20.1.2021, esitysmateriaalit (pdf)


Lue lisää:

6Aika EAKR -täydennyshaku 1.–28.2.2021

https://6aika.fi/

www.uudenmaanliitto.fi/6Aika


Lisätietoja:

Hanna Laaksonen
erityisasiantuntija, alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus
EAKR-hankkeiden rahoitus, 6Aika-strategia
Uudenmaan liitto
p. 040 574 8930
hanna.laaksonen(at)uudenmaanliitto.fi

6aika.fi/yhteystiedot

Uutista päivitetty 21.1.2021

 

 


6Aika: Kustannus-hyötyanalyysin työkalu kehittämishankkeelle

Turun 6Aika-koordinaatio, Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanke ja KPMG ovat kehittäneet yhteistyössä kustannus-hyötyanalyysin työkalun. Työkalun avulla on mahdollista laskea, kuinka kehityshanke vaikuttaa kaupungin tai kunnan rahavirtoihin eli kassavirtaan. Työkalu on tarkoitettu erityisesti kuntien ja kaupunkien kehittäjille käytettäväksi esimerkiksi suunnittelun ja päätöksenteon tukena.

Työkalu soveltuu sekä projektien suunnitteluun että seurantaan. Työkalun tuottama tieto auttaa hallitsemaan riskejä, suuntaamaan resursseja oikein ja jalkauttamaan jo tehdyn työn tuloksia.

> Opas kustannus-hyötyanalyysin käyttöön (PDF)

> Kustannus-hyötyanalyysin työkalu (Google Sheets)

 

Katso myös:

> Kaikki 6Aika-työkalupakissa julkaistut oppaat aihealueittain

 

Lisätietoja:

Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen, Turun kaupunki
anna-mari.sopenlehto-jokinen(at)turku.fi

Jere Lumikko, Turun kaupunki
jere.lumikko(at)turku.fi


Syksyn 6Aika Verkko-Olkkarit kaupunkikehittäjille

syksyn lehdet

Tervetuloa syksyn 6Aika Verkko-Olkkareihin!

Kaupunkikehittäjien ja 6Aika-hankkeiden yhteiset Olkkari-tapahtumat jatkuvat verkkotilaisuuksien muodossa. Tulevissa tapahtumissa syvennymme kolmeen eri teemaan.

6Aika Verkko-Olkkarit ovat paikkoja vertaisoppimiselle ja kokemusten vaihdolle ja ne on tarkoitettu kaikille kaupunkien kehittämisestä kiinnostuneille asiantuntijoille ympäri Suomen.

 
Miten suunnittelen ja fasilitoin osallistavan verkkotyöpajan?

 

Syksyn ensimmäisessä Verkko-Olkkarissa syvennytään verkkotyöpajojen järjestämiseen asiantuntijoiden opastuksella. Ammattifasilitaattoreiden vetämissä työpajoissa paneudutaan sekä onnistuneen verkkotyöpajan teoriaan että käytännön toteuttamiseen harjoitusten avulla. Aihepiiri on jaettu kahteen erilliseen osaan.

Osa 1: Teoriaa ja tietoa onnistuneen verkkotyöpajan suunnitteluun ja toteuttamiseen
Aika:            6.10.2020 klo 10–12
Paikka:        Zoom-alusta (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/2Gbd5Wq

Osa 2: Käytännön harjoitusklinikka - esimerkkejä, käytännön vinkkejä, onnistumisia ja epäonnistumisia
Aika:            8.10.2020 klo 9–11
Paikka:        Zoom-alusta (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/34edAqL

Lisätietoa tapahtuman sivulta.

 
Miten panostaa hankkeen vaikuttavuuteen?
 

Toisessa Verkko-Olkkarissa paneudutaan innovaatiohankkeiden vaikuttavuuteen ja tulosten juurruttamiseen. Hankkeilla voidaan kokeilla ketterästi uudenlaisia vaihtoehtoja ja toimintatapoja. Mutta miten hankkeen vaikuttavuutta voidaan tukea, jotta muutoksesta tulisi pysyvää? Verkko-Olkkarissa esitellään kolmen 6Aika-hankkeen kokemuksia.

Aika:            2.11.2020 klo 13–14.30
Paikka:        Microsoft Teams-alusta (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen: https://fvh.io/sebq9

Ohjelmaa täydennetään tapahtuman sivulle.

 
Kokeilemalla kehittäminen yritysten kanssa
 

6Aika-hankkeissa keskeinen elementti on yhteistyö yritysten kanssa. Kolmannessa Verkko-Olkkarissa tutustutaan siihen, miten ja millaisilla menetelmillä kehittämistyötä on yritysten kanssa tehty yhdessä. Esillä on kolme esimerkkiä terveydenhuollon, opetuksen ja kaupunkilogistiikan aloilta.

Aika:            16.11.2020 klo 9–10.30
Paikka:        Microsoft Teams-alusta (linkki lähetetään ilmoittautuneille)
Ilmoittautuminen: https://fvh.io/tsnim

Ohjelmaa täydennetään tapahtuman sivulle.


Lämpimästi tervetuloa Verkko-Olkkareihin jakamaan kokemuksiasi! Kutsu myös työkaverisi mukaan vertaisoppimaan.

 

Lisätietoja:

info@6aika.fi
 

 


 


Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus on julkaistu

Kotona Suomessa -hankkeessa on luotu uudenlainen  kotoutumisen verkkokoulutus Opi kotoutumisesta. Opi kotoutumisesta -koulutus antaa yleiskuvan maahanmuutosta ja kotoutumisesta Suomessa. Se on organisaatiosta riippumaton perehdytyskoulutus kaikille näiden aihepiirien pariin uusina työntekijöinä tuleville henkilöille esimerkiksi TE-toimistoissa, kunnissa, järjestöissä ja oppilaitoksissa. Sen käytyään henkilö ymmärtää, mistä kotoutumisessa on kyse ja muun muassa tuntee eri toimijoiden roolit kotoutumisen edistämisessä.

Opi kotoutumisesta -koulutus koostuu teksteistä, tilastoista, videoista, linkeistä lisämateriaaleihin sekä harjoituskysymyksistä. Siihen sisältyy myös lopputesti, jonka läpäissyt voi tulostaa itselleen todistuksen koulutuksen suorittamisesta. Koulutuksen voi suorittaa kerralla tai pienemmissä osissa. Sen suorittamiseen kokonaan kuluu noin yksi työpäivä.

Opi kotoutumisesta -koulutus on osoitteessa www.opikotoutumisesta.fi , jossa se on käytettävissä myös ruotsiksi.


Kotona Suomessa -hankkeen video; työtä, tekijöitä ja tuloksia 2015-2020

Katso Uudenmaan ELY-keskuksen Kotona Suomessa -hankkeen (ESR) työtä, tekijöitä ja tuloksia vuosina 2015-2020 esittelevä video.

Linkki Youtube-videoon.

Hanke jatkuu vielä tämän vuoden loppuun asti.


Poikkeustilanne haastaa hanketoimijat hakemaan uusia ratkaisuja

Hanketyö heikoimmassa asemassa olevien osallisuuden edistämiseksi on koronaviruksen aiheuttamista poikkeusoloista johtuen erityisen haastavaa.

Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke – Sokra selvitti Euroopan sosiaalirahaston toimintalinjan 5 hanketoimijoiden kokemuksia poikkeusoloista. Lue, millaisia ratkaisuja hankkeissa on kehitetty ja löydetty:
Osallisuushankkeiden toiminta korona-ajan poikkeusoloissa ja Sokra-koordinaation tuki (Thl.f)


Opi kotoutumisesta -verkkokoulutus on julkaistu