Seinäjoella tarinoitiin ESR:n 60-vuotisjuhlan kunniaksi

Vuonna 2017 on kulunut 60 vuotta Rooman sopimuksesta ja Euroopan sosiaalirahaston perustamisesta. Suomessa sosiaalirahaston toimintaa on ollut jo 20 vuotta neljällä eri ohjelmakaudella. Juhlavuoden käynnisti Euroopan sosiaalirahasto 60 vuotta -tilaisuus helmikuussa Helsingissä. Juhlinta jatkuu edelleen, ja tällä kertaa pääsimme juhlistamaan taivalta Seinäjoella 12.9. teemalla "ESR-tarinoiden juhla".

Rytmikorjaamo tapahtumapaikkana toi hieman rock'n'rollia ESR-tapahtumaan

Länsi-Suomen ESR-rahoittajat kutsuivat juhlaan Rytmikorjaamolle kaikki ESR‑työssä mukana olleet ja olevat. Juhlassa muisteltiin, kuinka paljon luovaa ja oivaltavaa kehittämistyötä on tehty, ja kuinka paljon on koettu oppeja ja onnistumisia. Tervetulotoivotusten jälkeen VTT:n aluetutkija Timo Aro johdatti meidät katsaukseen ESR:n 20-vuotiseen taipaleeseen Suomessa otsikolla "Missä ESR - siellä ratkaisu: Kokeilukulttuuria Länsi-Suomessa jo 1995 vuodesta lähtien". Esityksen lopuksi Aro vihjasi, ettei rakennerahastohankkeiden toteuttajat ole yhtä tulisieluisia kuin aikaisemmin. Tähän kommentoitiin, että tulisieluisuutta ja intoa hankkeiden toteuttajista kyllä löytyy vielä!

Timo Aro toi esiin edellisestä ohjelmakaudesta lausahduksia, jotka yleisö tuntui hyväksyvän.

ESR-uutisstudiossa näytettiin viiden eri hankkeen esittelyvideot eri puolilta Länsi-Suomea.

Ilmapallojen lisäksi tapahtumassa riittii myös ihmisvilinää, kun 170 ilmoittautuneesta lähes kaikki olivat paikalla.

Tapahtumassa oli myös paikanpäällä esillä useita hankkeita ja erilaisia hanketoimijoita, ja verkostoitumista tapahtui niin ständeillä kuin kahvituksessa ja lopun maljan nostossakin. Sana oli (lähes) vapaa Tartu mikkiin -osiossa, jossa kuultiin lyhyitä hanketarinoita. Ohjelmassa nähtiin myös upeita taide-esityksiä paikallisten nuorten toimesta. Kiitos mukanaolleille ja tapahtuman järjestäneille luovasta toteutuksesta!

Tapahtumassa esitellyt videot tulevat myöhemmin nähtäville rakennerahastojen Youtube-sivuille.