Evenemang i östra Finland

Alta löydät Itä-Suomen alueella rakennerahastoasioihin liittyvät tapahtumat. Valtakunnalliset tapahtumat löydät valtakunnallisilta sivuilta.

« Tillbaka

Itä-Suomen bioenergiapäivät 2014

Starttid:
2014-05-26 08:30
Sluttid:
2014-05-26 15:30
Platsen:
Technopoliksen auditorio, Microkatu 1, Kuopio
Beskrivning

Eurooppa 2020 -strategian mukaisesti Itä- ja Pohjois-Suomen suuralueen yleistavoitteena on mahdollisimman vähähiilinen paikallistalous jokaisessa maakunnassa. Itä- ja Pohjois-Suomella on erityisen suuri uusiutuvan energian tuotantopotentiaali (biomassa, tuuli ja teolli-suuden tuottama lämpö ja sivuvirrat) sekä metsä- ja maatalouden kehitysmahdollisuudet.

Itä-Suomen bioenergiaohjelma 2020 on viiden itäisen maakunnan yhteistyön tulos. Ilmastonmuutoksen myötä bioenergiamarkkinoiden on ennakoitu kasvavan voimakkaasti. Alueen profiloiminen bioenergia-alan osaajaksi ja bioenergian käytön edelläkävijäalueeksi vahvan, yhteisen viestinnän avulla tuo kilpailuetua alan toimijoille ja koko Itä-Suomelle.

Maanantaina 26.5. Kuopiossa pidettävässä tilaisuudessa esitellään energialaitosten toiminnan ja energia-alan kehittämisen haasteita taustalla kansallinen energia- ja ilmastostrategia ja EU:n tuleva ohjelmakausi. Tilaisuus on tarkoitettu maakuntahallitusten ja maakunnan yhteistyöryhmien jäsenillet sekä muut luottamus- tai työtehtävissään bioenergia-asioita käsittelevät.

Ilmoittutuduthan 9.5. mennessä Pohjois-Savon liiton internetsivuillta!

Lisätietoja: