Uutiskirjeet

Itä-Suomen alueen tapahtumista, tiedotteista, uutisista sekä muista ajankohtaisista asioista kootaan muutamia kertoja vuodessa ilmestyvä uutiskirje. Alta löydät uusimmat uutiskirjeet.

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 01/2021

Uusi EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma kuultavaksi helmikuussa

EU:n uuden ohjelmakauden 2021–2027 Suomen alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaluonnos Uudistuva ja osaava Suomi on tulossa julkisesti kuultavaksi helmikuussa. Ohjelmaa on valmisteltu tiiviisti jo pari vuotta. Mutta samaan aikaan maailma on muuttunut, minkä takia ohjelman valmistuminen on viivästynyt. Myöskään lopullisesta rahoituksenjaosta ei ole vielä selvyyttä. 
Lue lisää.

 

Panda-ryhmän nuoret iloisina tekemänsä Kurkistus-seinämaalauksen edessä.

HAPPY:D KUNTA - oivalluksen iloa ja yhteisöllisyytä muotoilusta

Kevät 2020 oli poikkeuksellinen ja loi tarpeen nuorille suunnatulle hankkeelle, joka toteutettaisiin etäyhteyksien avulla. Kuopion Rouvasväenyhdistyksen Muotoiluakatemia tarttui haasteeseen ja toteutti HAPPY:D KUNTA -hankkeen 15.4.–18.10.2020 yhteistyössä 13 pohjoissavolaisen kunnan nuorisotoimijoiden kanssa.

Hankkeen rahoituksesta vastasi Etelä-Savon ELY-keskus ja Kuopion Rouvasväenyhdistys ry. HAPPY:D KUNTA -hankkeessa nuoret, nuorisotoimijat sekä luovan alan ammattilaiset tuotiin virtuaalisesti yhteen luovan muotoiluprosessin äärelle.
Lue lisää.

 

Varkauden energiatutkimuksen koelaitos, putkia ja laitteistoja.

Pohjois-Savon energiaklusterille rakennettu Varkaudessa vahva pohja kansainvälistymiseen

Varkaudessa on kehitetty määrätietoisesti energiatekniikan toimintaa EU:n ohjelmakaudelta 2007–2013 saakka pyrkien vastaamaan energia-alan yritysten tarpeisiin. Energiatekniikan AMK- insinöörikoulutus aloitettiin Savoniassa syksyllä 2010. Koulutuksella on turvattu Varkauden teollisuuden tarpeet. Yritysten tutkimus- ja kehittämistarpeisiin vastattiin suunnittelemalla ja rakentamalla Varkauden kampukselle Energiatutkimuskeskus. Pohjois-Savon liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto ovat olleet tutkimuskeskusympäristön laitteistojen rahoittamisessa mukana huomattavalla panostuksella. Ohjelmakauden 2014 – 2020 hankerahoituksella toteutettiin leijupetikattila- ja bioöljyjen poltin- ja polttotestaus- sekä materiaalintestausympäristöjen rakentaminen.
Lue lisää.

 

Mies seisoo kaavoja täynnä olevan liitutaulun edessä ja hänen ympärillään kiertävät vihreät valojuovat.

JFK-hanke viitoitti tien uudenlaiselle fotoniikan koulutuskokonaisuudelle

Suomen fotoniikan kasvu on ollut viimeisten vuosien aikana voimakasta. 2020 huhtikuussa tehdyn selvityksen mukaan toimiala on kasvanut viimeisen neljän vuoden aikana yli 30 prosenttia. Uusia työpaikkoja alalle on tullut noin 700. Voimakas kasvu heijastuu suoraan fotoniikan koulutuksen kysyntään. Suomessa fotoniikan koulutus on keskittynyt pääasiassa muutamaan yliopistoon, joista Itä-Suomen yliopisto on selvästi merkittävin. Suoranaista fotoniikkaan pohjautuvaa insinöörikoulutusta ja toisen asteen koulutusta Suomessa ei ole ollut saatavilla laisinkaan. Joensuun Fotoniikan Koulutuspolku (JFK) -hankkeessa vastattiin tähän fotoniikan koulutushaasteeseen.
Lue lisää.

 

Euron kolikoita rattaan pyörinä sinisellä taustalla.

Vuosi 2020 oli Itä-Suomessa suurten hankemäärien ja vaikuttavien hankkeiden vuosi

Vuosi 2020 oli monella tapaa poikkeuksellinen. ELY-keskus käsitteli vuonna 2020 ennätysmäärän yritysten hakemuksia ja rahoitti koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksiin joutuneiden itäsuomalaisten yritysten analyysejä ja kehittämistoimenpiteitä. Yritysten elinvoimaisuuden tukemiseen ja kehittämiseen ELY-keskus myönsi rahoitusta ja tukea monista eri rahoituskanavista. Kehittämishankkeita rahoitettiin Euroopan sosiaali- ja aluekehitysrahastoista ja Euroopan sosiaalirahaston rahoituksessa otettiin vuonna 2020 huomioon koronan aiheuttamat voimakkaat vaikutukset ihmisiin ja yritysten liiketoimintaan.
Lue lisää.

 

Valtiotalouden tarkastusviraston logo sinisellä pohjalla.

Uudella rakennerahastokaudella on kiinnitettävä enemmän huomiota tukien kohdentumiseen

EU:n koheesiopolitiikan ohjelmakausi 2014–2020 on päättymässä – tosin myönnettyjen tukien maksatukset jatkuvat vielä jonkin aikaa – ja tänä vuonna on alkamassa uusi seitsenvuotinen ohjelmakausi, 2021–2027. Suomen osuus EU:n rakennerahastovaroista tullee säilymään suurin piirtein ennallaan. Lisäksi tulevaan alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaan sisältyy uusi oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF), josta Suomen osuus tulee olemaan noin 350 miljoonaa euroa. Esitys Suomen alue- ja rakennepolitiikan ohjelmaksi 2021–2027 on parhaillaan hallinnon valmistelussa. Hallituksen esitys uudeksi rakennerahastolaiksi on tarkoitus antaa eduskunnalle vuoden 2021 helmikuussa.
Lue lisää.

 

Tapahtumia ja tilaisuuksia

 • Pohjois-Karjalan EU-rahoitusinfo 16.3.2021 kello 13 - 15

  Tervetuloa kuulemaan katsauksia ohjelmakauden 2014–2020 rahoitustilanteeseen ja REACT-EU -lisärahoitukseen, uuden ohjelmakauden 2021–2027 käynnistymiseen sekä maaseuturahoituksen tilanteeseen.

  Lisätietoa tapahtumasta: Pohjois-Karjalan EU-rahoitusinfo 16.3.2021 (rakennerahastot.fi/ita-suomi)

   
 • Etelä-Savon EU-rahoitusinfo 17.3.2021 kello 9.00 - 12.00.

  Ohjelma sisältää katsauksia maakunnan kehittämiseen ja uuteen kasvuun, ohjelmakauden 2014-2020 rahoitustilanteeseen ja REACT-EU -lisärahoitukseen, uuden ohjelmakauden 2021-2027 käynnistymiseen sekä maaseuturahoituksen tilanteeseen. Tervetuloa!

  Ilmoittautuminen ja ennakkokysymykset viimeistään 10.3.2021.
  Linkki tilaisuuden ohjelmaan, jossa ilmoittautumislinkki: Ohjelma (pdf).

Pohjois-Savossa järjestetään 17.2. info elpymisrahoituksesta. Ilmoittautumisaika on päättynyt.

 

Älykäs erikoistuminen Pohjois-Karjalassa ja uuden ohjelmakauden esittely -videot

Suomen kartta, johon rajattu Pohjois-Karjalan maakunta punaisella.

 

Nainen ja mies istuvat ja keskustelevat, taustalla asuintaloja.

 

Itä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje

Rakennerahastojen Itä-Suomen uutiskirjettä toimittavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Pohjois-Savon liitto, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Linkit uutiskirjeen tilauslomakkeelle ja uutiskirjeen tietosuojaselosteeseen:
Uutiskirjeen tilaus |  Rakennerahastojen uutiskirjerekisterin tietosuojaseloste

 

Leppoisia talvihetkiä!

Lumisessa maisemassa kaiteella höyryävä teemuki ja pulla.

 

 


Visar 3-3 av 26 resultat.
Antal per sida 1
av 26