Kasvun karavaani -tapahtuma Salossa 28.4.2017

Salon uudella IoT kampuksella järjestetyn tapahtuman keskustelujen aiheena oli EGR:n työllistämis- ja koulutustuki rakennemuutoksessa. Euroopan globalisaatiorahasto (EGR) toimii EU:n rahoitusinstrumenttina suurissa rakennemuutostilanteissa. Rahastolla tuetaan globalisaation tai maailmanlaajuisen rahoitus- ja talouskriisin seurauksena työnsä menettäneiden ihmisten uudelleenkoulutusta, uudelleensijoittumista ja työllistymisestä. Kiertueen järjestäjinä olivat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Salon kaupunki.

Lue lisää Euroopan globalisaatiorahastosta

Tapahtuma alkoi vierailulla IoT-kampuksella sijaitseviin yrityksiin ja jatkui seminaarilla aiheella "EGF – instrument to create jobs and growth". Keskustelutapahtumalla selvitettiin, mitä EU:n osarahoituksella on saatu aikaan, mitä sillä halutaan saada aikaan tulevaisuudessa sekä miten parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää ja edistetään alueen kansainvälistä kilpailukykyä. Salon kaupunginjohtaja avasi keskustelun puheellaan ja EGR:n Bistra Valchanova avasi kuulijoille rahaston toimintaa. Tämän jälkeen kuultiin kaksi salolaista menestystarinaa Soficta Oy:n Sami Metsänperältä ja Orion Oyj:n Sami Tuomiselta.

Menestystarinat Sami & Sami:

Salolaisen Sami Tuomisen tarina alkoi Nokiasta, ja hän halusi leikkisästi muistuttaa, että on elämää Nokian ja Microsoftin jälkeenkin. Tuominen työllistyikin Orion Oyj:lle samaan pihaan, ja toimii yrityksessä nyt tuoteinsinöörinä. Toisen salolaisen Samin, eli Sami Metsänperän tarina oli hyvin samanlainen. Hän kertoi saaneensa irtisanomisensa jälkeen tukea Microsoftilta, erilaisista start upeista ja EGR:ltä ja toimii nyt perustamansa softayritys Soficta Oy:n toimitusjohtajana. Yrityksen piti alun perin toimia digimainonnan parissa, mutta nyt se on kehittynyt kasvuhakuiseksi softayritykseksi, jonka sisällä digimainontaa tekee Grafinautti. Soficta Oy:n 15 työntekijästä 11 on ex-nokialaisia. Metsänperä kertoi saaneensa EGR:n avulla tukea koulutukseen, rekrytointiin, maksutuen sekä apua Tekes digiboostin kautta.

Paneelikeskustelussa keskusteltiin EGR:n työllistymis- ja koulutustuesta ja sen vaikutuksista erityisesti Salon seudulla. Paneeliin osallistuivat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa, kansanedustaja Ville Tavio, Bistra Valchanova Euroopan komission työllisyyden, sosiaaliasioiden ja osallisuuden pääosastosta, Salo IoT Parkin toimitusjohtaja Mika Mannervesi sekä Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Tapani Kojonsaari.

Seminaarin jälkeen tutustuttiin Voimala 2.0 -palvelupisteeseen Salon pääkirjastolla. Palvelupiste tarjoaa tietoa ja ohjausta liittyen työnhakuun, opiskeluun ja työkyvyn ylläpitämiseen ja se on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa VOITTO-työllisyyshanketta.

Lue lisää Voitto-hankkeesta