Rakennerahastojen uutiskirje 20.10.2016

EU-rahastojen investoinneilla miljoona työpaikkaa kaudella 2007–2013

Euroopan komissio on julkistanut riippumattoman arvioinnin vuosina 2007–2013 tehtyjen EU-investointien tuloksista.

Komission 7.10. julkistaman arvioinnin keskeinen anti on, että vuosien 2007–2013 investoinneilla luotiin miljoona työpaikkaa, mikä vastaa kolmasosaa työpaikkojen nettokasvusta EU:ssa samana aikana. Uudet työpaikat nostavat BKT:ta 2,74 eurolla jokaista investoitua koheesiopolitiikan euroa kohti, mikä tarkoittaa ennakoitua 1 biljoonan euron BKT:n kasvua vuoteen 2023 mennessä.

Lue lisää

Vähähiilisyyden tukimateriaali päivitetty

Motivan TEM:n toimeksiannosta laatima uusi versio hankekäsittelijöille suunnatusta vähähiilisyyden tukiaineistosta on valmis­tu­nut ja saatavilla rakennerahastot.fi-sivuilta. Aineisto on päivitetty vuonna 2014 valmistuneen materiaalin pohjalta. Keskeisin muutos on hanke-esimerkkien vaihtaminen uuden ohjelma­kauden hankkeisiin ja niiden ryhmittely kahden vähähiilisyyttä mittaavan erityistavoitteen – eikä enää ilmaston­muutos-menoluokkien – alle. Aineiston pohjalta on laadittu myös hankehakijoita palveleva diaesitys, joka on niinikään saatavilla rakennerahastot.fi-sivuilta. Lisäksi tämän työn rinnalla on valmisteltu vastaavat aineistot maaseudun kehittämisohjelman käyttöön. Motiva on myös käytettävissä toteutettaessa alueilla teemaan liittyviä koulutus- ym. tilaisuuksia.

Lue lisää vähähiilisyydestä

Pohjoisessa otettiin koppia työelämän kehittämisestä

Työelämän murros oli syyskuun lopulla teemana kun pohjoissuomalaisia yrityksiä ja työelämän kehittäjiä kokoontui Rovaniemelle kuulemaan asiantuntijoiden puheenvuoroja, verkostoitumaan ja pohtimaan ratkaisuja työelämän kehittämiseen. Työelämän murrosta pohdittiin eri näkökulmista, yhtenä keskeisenä teemana oli digimurros.

Lue lisää

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus Euroopan sosiaalirahaston horisontaalisena periaatteena - hankeuutisia Etelä-Suomesta

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat Euroopan sosiaalirahaston "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020" -ohjelman horisontaalisia periaatteita. Rahoittaja vaatii kaikilta ESR-hankkeilta jo hankesuunnitelmassa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden huomioon ottamista hankkeen toteuttamisessa. Hakemuksessa tulee analysoida hankkeen toimintaympäristöä ja kohderyhmää tasa-arvon näkökulmasta. Hankkeen toimenpiteissä sukupuolten väliset erot pitää ottaa huomioon.

Lue lisää

Seuraa komission Suomen edustuston uutisointia

Komission Suomen edustuston internetsivuilla on hyödyllistä tietoa Euroopan unionista. Uutissivulla https://ec.europa.eu/finland/news_fi voit seurata ajankohtaisia asioita. Viikkotiedotteeseen kootaan viikoittain tapahtunutta.

Syksyn hankehakusatoa Itä-Suomessa

Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman hankehakukierros päättyi Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osalta 23.9.2016. Euroopan sosiaalirahaston (ESR) haku päättyi Etelä-Savossa 30.9., Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa 3.10.2016.

Lue lisää

Alueellinen ESR-haku 10.6.2016 – 3.10.2016 Länsi-Suomessa

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut ajalle 10.6.2016 – 3.10.2016 alueellisen ESR-rahoituksen hankehaun. ESR-haussa ovat mukana Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Hankkeita voidaan toteuttaa yhden maakunnan alueella tai ylimaakunnallisina.

Lue lisää

Suomi 2019 – Kasvukipuja – Kasvupalvelu- ja aluekehittämispäivä 1.11.2016

Aika ja paikka:  1.11.2016 klo 8.00–15.15, Finlandia-talo, B-Sali, Helsinki

Tilaisuutta voi seurata myös Internetin kautta osoitteessa: http://tem.videosync.fi/aluekehityspaiva

Lue lisää ja ilmoittaudu

Kehity vaikuttavaksi viestijäksi – koulutusta tarjolla EAKR- ja ESR-hankkeille Etelä-Suomessa

Uudenmaan liitto ja Hämeen ELY-keskus järjestävät rahoittamilleen EAKR- ja ESR-hankkeille viestinnän koulutusta. Tule vahvistamaan osaamistasi kohderyhmien tunnistamisessa, viestisi kiteyttämisessä ja kohdentamisessa sekä ottamaan viestintäkanavat haltuusi.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen

Etelä-Suomen EAKR-haku avautuu 24.10. – Ilmoittaudu mukaan hakuinfoon!

Etelä-Suomen EAKR-hankehaku avautuu 24. lokakuuta. Samana päivänä järjestetään hakuinfo, jossa rahoituksen hakijoille esitellään haun painopisteitä ja hakemuksille asetettuja vaatimuksia. Lisäksi kerrotaan käytännön vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen. Hakijoilla on myös mahdollisuus pitchata omaa hankeideaansa.

Lue lisää ja ilmoittaudu hakuinfoon

Kaikki hakuajat

Voit tutustua avoinna oleviin hakuihin täällä: https://www.rakennerahastot.fi/hakuajat