Rakennerahastojen uutiskirje 22.6.2016

Lue uutiskirje selaimessa

Kesäkuun EAKR-hanke Etelä-Suomessa: CoINNO – Palvelukehittämistä vapaa-aikasektorille

EAKR-rahoitusta saanut CoINNO-hanke edistää vapaa-aikasektorin yritysten tuote- ja palvelukehitystä ja elävöittää kaupunkikulttuuria uudella vapaa-ajan palvelutarjonnalla. Kaiken avaimena on opiskelijoiden ja yritysten välinen monialainen innovointi. Muutosta tuetaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta-, matkailu- ja ravitsemusaloilla. Kehittämistyössä ovat tiiviisti mukana myös kuluttajat.

Lue lisää

Rakennerahastohankkeita TEM:n teltalla SuomiAreenassa Porissa – tule syömään hävikkiruokaa!

SuomiAreenassa Porissa 11.–15.7.2016 TEM:n teltalla on mukana useita rakennerahastohankkeita ja mielenkiintoisia esittelyjä. Tule tutustumaan hankkeisiin ja muuhun teltan toimintaan. Maanantaina ja tiistaina teltalla on ESR-rahoitusta saava hävikkiruokahanke From Waste to Taste. Hanke on hiljattain aloittanut ravintolatoiminnan Helsingissä Lapinlahden vanhan sairaalan tiloissa. Arkisin on lounastarjoilu klo 11–14 ja viikonloppuisin tarjoillaan brunssia kahdessa kattauksessa: klo 11 ja klo 13.

Tutustu hankkeeseen: http://waste2taste.com/

Facebook: https://www.facebook.com/fromwastetotaste/

POP UP -työkkäri on kohtaamispaikka – tule käymään!

Oletko vailla työtä tai työntekijää? Kiinnostaako yrityksen perustaminen tai toiminnan laajentaminen? Onko alan vaihto käynyt mielessä? Askarruttavatko työelämän kysymykset? Tule käymään POP UP -työkkärissä SuomiAreenan Kansalaistorilla 11.–15.7.2016 klo 9–17. POP UP -työkkärissä työntekijä ja työnantaja kohtaavat toisensa ja yrittäjäksi aikovat saavat neuvontaa. Teltasta löytyvät julkiset TE-palvelut ja yksityiset palvelut saman katon alta.

Lue lisää

Kansalaislähtöinen kehittäminen kaupungeissa etenee

Kaupungeissa eri puolilla Suomea on alettu laatia rakennerahasto-ohjelman mukaisia yhteisölähtöisiä paikallisia kehittämissuunnitelmia. Yhteisölähtöinen, kaupungin ja yhdistystoimijoiden kumppanuuteen perustuva kehittäminen on ohjelmakaudella 2014–2020 mahdollista myös rakennerahasto-ohjelmassa.

Lue lisää

Tavoitteena viennin tuplaus!

Viennillä on poikkeuksellisen suuri merkitys Suomen kansantaloudelle ja sitä kautta koko maan hyvinvoinnille. ELY-keskukset ja kaikkia valtion kansainvälistymispalveluita tarjoava TeamFinland verkosto hakevat nyt erittäin kasvuhakuisia yrityksiä ja voittoa tuottamattomia yhteisöjä yhteistyöhön Suomen viennin kasvattamiseen.

Lue lisää Pohjois-Suomen osiosta

Vienti kasvuun kehittämiskumppanuudella Itä-Suomessa

Osana Team Finland -verkostoa ELY-keskus tarjoaa Itä-Suomen pk-yrityksille ja hanketoimijoille kehittämisyhteistyötä ja kehittämisrahoitusta mittavan viennin kasvun aikaansaamiseksi. Laitamme Team Finland verkostossa parhaan osaamisemme likoon kansantalouden kannalta hyvin suureen kasvuun sitoutuvien  yritysten kehittämiskumppanina.

Lue lisää Itä-Suomen osiosta

Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahasto-ohjelma käynnistynyt vauhdikkaasti Pohjois-Suomessa

Liisa Jaakonsaaren terveiset Brysselistä. Rakennerahasto-ohjelman seurantakomitea vieraili toukokuussa Oulussa. EUrahoituksella synnytetään alueella työpaikkoja ja tuetaan pk-yritysten tuottavuutta ja hyvinvointia. Nämä ja monta muuta uutista voit lukea Pohjois-Suomen rakennerahastotoiminnan uutiskirjeestä.

Lue Pohjois-Suomenuutiskirje

Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 2/2016 on ilmestynyt

Uutiskirjeessä luodaan katsaus ajankohtaisiin asioihin ja kerrotaan mm. käynnissä olevien hakujen teemoista sekä päättyneissä hauissa tulleista hakemuksista. Hanke-esittelyissä tutustutaan muutamiin kiinnostaviin ESR- ja EAKR-hankkeisiin. Uutiskirjeen lopussa on kooste tulevista tapahtumista ja käynnissä olevista hauista.

Lue Etelä-Suomen uutiskirje

Uudenmaan liiton syksyn EAKR-starttikoulutukset kalenteriin: 26.9. ja 3.10.2016

Uudenmaan liitto järjestää syksyllä kaksi starttivaiheen EAKR-koulutuspäivää. Koulutukset pidetään 26.9. ja 3.10.2016 kello 9-16 Eteran auditoriossa, Länsi-Pasilassa osoitteessa Pasilankatu 4 B. Ohjelma on molempina päivinä sama. Koulutus on tarkoitettu myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden henkilöstölle.

Lue lisää

Kaikki tapahtumat

Täältä löytyy tietoa kaikkien alueiden tapahtumista:

http://www.rakennerahastot.fi/tapahtumat

Pirkanmaan liiton EAKR-haku käynnissä

EAKR-tukea on jälleen haettavissa seuraavien Länsi-Suomen maakuntaliittojen rahoituskehyksistä: Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa ja Satakunta. Haun painopisteet vaihtelevat alueittain, tutustu tarkkaan oman alueesi hakuohjeeseen. Hakuilmoituksissa kerrotut asiantuntijat ovat käytettävissäsi tarvitessasi mahdollisia lisätietoja hakemuksen laatimisvaiheessa. Sähköisiä hakemuksia voi jättää Eura 2014 -järjestelmässä koko kesän ja aina 23.9.2016 asti.

Lue lisää Länsi-Suomen osiosta

Alueellinen ESR-haku 10.6.2016 – 3.10.2016

Keski-Suomen ELY-keskus on avannut ajalle 10.6.2016 – 3.10.2016 alueellisen ESR-rahoituksen hankehaun. ESR-haussa ovat mukana Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat.

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankehaku käynnissä

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) hakee Pohjois-Pohjanmaalle/Lappiin/Kainuuseen kohdistuvia yleishyödyllisiä kehittämishankkeita rahoitettavaksi "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020" -rakennerahasto-ohjelmasta. Haku alkoi 17.6.2016 ja päättyy 23.9.2016 (EAKR) ja 3.10.2016 (ESR).

Lue lisää

Kaikki hakuajat

Täältä löytyvät kaikkien alueiden hakuajat sekä valtakunnalliset haut:

http://www.rakennerahastot.fi/hakuajat

Uutiskirje jää kesätauolle ja palaa syyskauden alussa. Uutiskirjeen toimitus toivottaa lukijoilleen aurinkoista kesää!