Talven uutiskirje on ilmestynyt


Etelä-Suomen rakennerahastojen vuoden neljäs uutiskirje on ilmestynyt. Kirjeessä kerrotaan muun muassa alkuvuonna käynnistyvistä uusista hauista sekä ESR Itämeriverkoston kokoontumisesta Helsingissä. Tapahtumakalenterissa on jälleen tarjolla koulutuksia hanketoimijoille, hakuinfo sekä kutkuttava tulosjulkaisun julkistamistilaisuus.

> Lue uutiskirje

Joko saat uutiskirjeen sähköpostiisi?

Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjeen tilaajana pysyt ajan hermolla eteläsuomalaisille tärkeissä rakennerahastokysymyksissä. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua.

> Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

 

Kuva: Pixabay


EAKR-haun ideavaihe päätökseen

Uudenmaan liitto on saanut marraskuun lopussa päättyneeseen Etelä-Suomen EAKR-haun ensimmäiseen vaiheeseen 122 hankeideaa. Arviointi on parhaillaan käynnissä ja ideoiden lähettäjät saavat palautteet 12. tammikuuta.

Useamman maakunnan alueelle ulottuvia hankeideoita saatiin yhteensä 24. Loput jakautuivat niin, että Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta saatiin molemmista 22 ehdotusta, Päijät-Hämeestä 18, Uudeltamaalta 17, Kanta-Hämeestä 15 ja Varsinais-Suomesta 4 ideaa.

Tässä haussa rahoitetaan hankkeita, jotka edistävät pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä sekä uuden tiedon ja osaamisen tuottamista ja hyödyntämistä. Kullakin maakunnalla on lisäksi kattoteemaa täydentäviä omia painotuksiaan. Yhteishankkeita toivottiin etenkin uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuista. Lisäksi haettavana oli kansainvälisyyttä ja yritysyhteistyötä korostava erillisteema "Cleantech-alan kansainvälistyminen Itämeren alueella".

Hankeideoista parhaat jatkavat maaliskuussa järjestettävään haun toiseen vaiheeseen, jolloin jätetään arvioitaviksi varsinaiset sähköiset hankehakemukset. Rahoittajana toimii Uudenmaan liitto.

> Lue lisää hausta


Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, puh. 040 507 9998

 


EAKR-verkkoklinikka jälleen tammikuussa, ilmoittaudu nyt

Keväällä 2017 suuren suosion saaneet EAKR-hankkeiden verkkoklinikat saavat jatkoa tammikuussa. Uudenmaan liitto järjestää 17.1. täsmäkoulutuksen maksatushakemuksen oikeaoppisesta täyttämisestä. Opit koulutuksessa myös liitteisiin ja tukikelpoisuuteen liittyviä asioita. Puolentoista tunnin verkkolähetys alkaa kello 12.30.

Koulutus on tarkoitettu Uudenmaan liiton rahoittamien hankkeiden hankehenkilöstölle sekä hankkeiden hallinnosta ja taloudesta vastaaville. Kouluttajana toimii tarkastaja Leena Dromberg.

Ilmoittaudu jo nyt mukaan! Voit samalla esittää toiveita koulutussisällöstä. Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoa, tekniset ohjeet ja linkin tilaisuuteen.

> Ilmoittaudu 12.1.2018 mennessä

 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828


Oman muotoinen koti -hanke palkittiin Brysselissä

Hämeen ELY-keskuksen rahoittamana ESR-hankkeena alkanut Oman muotoinen koti -toiminta on palkittu 10.10.2017 Brysselissä. Hanke pääsi toiselle sijalle asunnottomuuteen liittyvien ESR-hankkeiden sarjassa.

Kilpailun organisoinnista vastasi eurooppalainen asunnottomuusjärjestö FEANTSA osana komission laajempaa RegioStars -kilpailua, joka tunnetaan Euroopassa hankemaailman Oscareina. Asunnottomuushankkeet olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana, joten ehdokkaita oli kerätty useamman vuoden ajalta. Kilpailun voitti Tsekin Brnossa toimiva hanke asunnottomien perheiden hyväksi.

Oman muotoinen koti -hankkeen tavoitteena on ratkaista nuorten asunnottomuus Helsingissä vuoteen 2018 mennessä. Hankkeessa on kokeiltu uudenlaisia työn ja asumisen yhdistämisen ratkaisuja: asuminen palvelutaloissa, kausiluonteinen asuminen yhdistettynä kesätyöhön, työtä ja asumista yhdistävä kokeilu, jossa nuoret asuvat kimppakämpissä ja työskentelevät naapuruston hyväksi sekä uusi digitaalinen asunnonvälityspalvelu asunnoille, joiden vuokran voi korvata osittain tai kokonaan työllä. Kaikissa ratkaisuissa yhdistyy mahdollisuus edullisempaan asumiseen sekä työhön, joilla lisätään nuorten mahdollisuutta päästä itsenäisen elämän alkuun. Ratkaisut hyödyntävät olemassa olevia, käyttämättömiä tiloja ja luovat uudenlaisia työnteon mahdollisuuksia.

 

Lisätietoja hankkeesta ja kilpailusta

http://omanmuotoinenkoti.munstadi.fi/

FEANTSA Ending Homelessness Awards - A handbook on using the European Social Fund to fight homelessness

 


EAKR-rahoitushaku avautunut – Teemoina kilpailukyky ja uuden tiedon hyödyntäminen

Euroopan aluekehittämisrahaston hankerahoituksen haku on avautunut ideavaiheella Etelä-Suomessa. Kuuden maakunnan alueella rahoitetaan hankkeita, jotka edistävät pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä sekä uuden tiedon ja osaamisen tuottamista ja hyödyntämistä. Kullakin maakunnalla on kattoteemaa täydentäviä omia painotuksiaan.

Käynnistyvässä haussa etsitään erityisesti niin sanottuja ylimaakunnallisia hankkeita, joissa on mukana kumppaneita useammasta maakunnasta. Yhteishankkeita toivotaan varsinkin uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuista.

Erillisteema kansainvälisille hankkeille

Lisäksi haettavana on kansainvälisyyttä ja yritysyhteistyötä korostava erillisteema "Cleantech-alan kansainvälistyminen Itämeren alueella". Hankkeiden toivotaan tarttuvan uusien haasteellisten markkina-alueiden kartoittamiseen sekä kaupallisen yhteistyön edistämiseen Itämeren alueen toimijoiden kesken.

Kansainvälisissä hankkeissa eteläsuomalaisten hakijoiden kumppanit hakevat rahoitusta oman maansa viranomaisilta.

Kaksivaiheinen haku innostaa ideoimaan

Syksyn haussa jatketaan Etelä-Suomessa hyväksi havaittua kaksivaiheista hakumenettelyä. Hakijat voivat toimittaa projektista kevyen aiesuunnitelman Uudenmaan liittoon marraskuun loppuun mennessä. Raskasta hakemusrumbaa vapaamuotoisemman ykkösvaiheen toivotaan innostavan ideanikkarit liikkeelle.

Kaikki ideat arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Parhaat ehdotukset jatkavat maaliskuussa järjestettävään haun toiseen vaiheeseen, jolloin jätetään varsinaiset sähköiset hankehakemukset.


> Lue lisää hakuilmoituksesta               

> Katso videotaltiointi hakuinfosta 1.11.2017                                                                                                              

 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, puh. 040 507 9998

 


Ylimääräinen ESR-starttikoulutus Lahdessa 30.11.

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen hankkeille suuren kysynnän vuoksi ylimääräisen ESR-starttikoulutuksen Lahdessa 30.11.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on käynnissä ja paikkoja on rajoitetusti. Tilaisuus järjestetään Lahden virastotalolla osoitteessa Kirkkokatu 12. Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyy tapahtumakalenterista.

Tilaisuuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on rahoitus- ja maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Alkuvuoden ensimmäinen starttikoulutus järjestetään Pasilassa 8.2.2018. Koulutuksen ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.

Tiedustelut sähköpostiin rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi.

 

Kuva: Pixabay


Syksyn uutiskirje on ilmestynyt

Etelä-Suomen rakennerahastojen vuoden kolmas uutiskirje on ilmestynyt. Kirjeessä kerrotaan muun muassa päättyneiden hakujen tilanteesta sekä SOHJOA-hankkeen esiintymisestä RegioStars-juhlallisuuksissa Brysselissä. Tutustu myös tuleviin tapahtumiimme. Ennen vuodenvaihdetta on vielä luvassa EAKR-hakuinfo ja kaksi ESR-starttikoulutusta.

> Lue uutiskirje

Joko saat uutiskirjeen sähköpostiisi?

Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjeen tilaajana pysyt ajan hermolla eteläsuomalaisille tärkeissä rakennerahastokysymyksissä. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua.

> Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

 

 


Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yhteensä 6,9 miljoonaa euroa

Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin heinä-syyskuussa 2017 yhteensä 6,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä yli 1,3 miljoonaa muodostui yritysrahoituksesta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoituksesta. Alueittain Uudenmaan osuus kokonaisrahoituksesta oli yli 2,2 miljoonaa, Kaakkois-Suomen hieman reilut 1,2 miljoonaa ja Hämeen yli 1,4 miljoonaa euroa. Valtakunnallisiin hankkeisiin, joihin osallistuu toteuttajia Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta, myönnettiin rahoitusta lähes 2 miljoonaa euroa. Rakennerahastorahoitusta ja kansallisia yritystukia Etelä-Suomen alueella hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Lue lisää alueellisista rahoituskatsauksista

Liitteet

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.


Tervetuloa EAKR-hakuinfoon 1.11. – Ilmoittautuminen käynnissä!

Etelä-Suomen EAKR-hakuinfo järjestetään Vantaalla 1. marraskuuta. Tule kuulemaan syksyn haun painopisteistä ja poimimaan vinkit hyvän hakemuksen laatimiseen.

Aika: keskiviikko 1.11.2017 kello 12–16
Paikka: Original Sokos Hotel Vantaa, Hertaksentie 2, 01300 Vantaa

EAKR-haku on kaksivaiheinen. Ideahaku järjestetään 25.10.–30.11.2017, jolloin hakijat toimittavat projektin aiesuunnitelman. Hakijat saavat ideahausta lyhyen kirjallisen palautteen. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA 2014 -järjestelmään 5.3.2018 mennessä.

Hakuilmoitus ja hakua koskeva aineisto julkaistaan 25.10. rakennerahastot.fi-palvelun Etelä-Suomen sivulla Hakuajat.

Ilmoittauduthan infoon viimeistään 25. lokakuuta.

> Lue lisää ja ilmoittaudu
 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828

 


6Aika-strategian EAKR-haku avautuu ideavaiheella 14.9.

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku käynnistyy 14. syyskuuta. Rahoitettavaksi haetaan hankkeita, jotka toteuttavat Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Kaupungit haluavat kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

> Tutustu hakuilmoitukseen
 

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot.fi-palvelussa

 


Näytetään tulokset 1 - 10 / 138
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 14