Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yhteensä 6,9 miljoonaa euroa

Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin heinä-syyskuussa 2017 yhteensä 6,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä yli 1,3 miljoonaa muodostui yritysrahoituksesta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoituksesta. Alueittain Uudenmaan osuus kokonaisrahoituksesta oli yli 2,2 miljoonaa, Kaakkois-Suomen hieman reilut 1,2 miljoonaa ja Hämeen yli 1,4 miljoonaa euroa. Valtakunnallisiin hankkeisiin, joihin osallistuu toteuttajia Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta, myönnettiin rahoitusta lähes 2 miljoonaa euroa. Rakennerahastorahoitusta ja kansallisia yritystukia Etelä-Suomen alueella hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Lue lisää alueellisista rahoituskatsauksista

Liitteet

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.


Tervetuloa EAKR-hakuinfoon 1.11. – Ilmoittautuminen käynnissä!

Etelä-Suomen EAKR-hakuinfo järjestetään Vantaalla 1. marraskuuta. Tule kuulemaan syksyn haun painopisteistä ja poimimaan vinkit hyvän hakemuksen laatimiseen.

Aika: keskiviikko 1.11.2017 kello 12–16
Paikka: Original Sokos Hotel Vantaa, Hertaksentie 2, 01300 Vantaa

EAKR-haku on kaksivaiheinen. Ideahaku järjestetään 25.10.–30.11.2017, jolloin hakijat toimittavat projektin aiesuunnitelman. Hakijat saavat ideahausta lyhyen kirjallisen palautteen. Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA 2014 -järjestelmään 5.3.2018 mennessä.

Hakuilmoitus ja hakua koskeva aineisto julkaistaan 25.10. rakennerahastot.fi-palvelun Etelä-Suomen sivulla Hakuajat.

Ilmoittauduthan infoon viimeistään 18. lokakuuta.

> Lue lisää ja ilmoittaudu
 

Lisätietoja:
Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828

 


6Aika-strategian EAKR-haku avautuu ideavaiheella 14.9.

Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku käynnistyy 14. syyskuuta. Rahoitettavaksi haetaan hankkeita, jotka toteuttavat Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistä 6Aika-strategiaa. Kaupungit haluavat kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita, ja synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

> Tutustu hakuilmoitukseen
 

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut -strategiaa toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta.

Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot.fi-palvelussa

 


6Aika-strategian EAKR-haun infotilaisuus 13.9. – vielä ehdit ilmoittautua

Kestävän kaupunkikehittämisen seuraava EAKR-hankehaku avautuu syyskuussa. Tervetuloa iltapäiväinfoon kuulemaan hakupainotuksista ja saamaan käytännön neuvoja rahoituksen hakemiseen juuri ennen haun käynnistymistä.

Infotilaisuus pidetään keskiviikkona 13.9. kello 13–15.30 Helsingin Itä-Pasilassa. Tapahtumapaikkana on SKL-talon auditorio, Rautatieläisenkatu 5. Tule paikalle tai seuraa tilaisuutta suorana verkossa. Molempiin vaihtoehtoihin tulee ilmoittautua.

> Kutsu hakuinfoon

> Ilmoittautuminen, ilmoittaudu viimeistään tiistaina 5.9.

Kaksivaiheinen haku pyörähtää käyntiin 14.9.

EAKR-haku järjestetään kaksivaiheisena. Ideavaihe on avoinna 14.9.–27.10.2017, josta vihreää valoa saaneiden ideoiden valmistelua jatketaan EURA-järjestelmään jätettäviksi hankehakemuksiksi. Varsinainen haku on 27.11.2017–19.1.2018.

6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa, niin sanotut kuutoskaupungit. Suomen suurimpien kaupungin yhteinen strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Strategia on osa Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toteutusta. Kaupunkien yhteinen 6Aika-toimisto sparraa hakijoita. Uudenmaan liitto hallinnoi strategian EAKR-rahoitusta.


Lisätietoja:

> 6Aika-sivusto

> 6Aika rakennerahastot-sivustolla


ESR-hanke käyntiin starttikoulutuksella

Hämeen ELY-keskus järjestää rahoittamilleen ESR-hankkeille starttikoulutusta syksyllä Kouvolassa ja Helsingissä. Valitse itsellesi ja hankkeesi toteutukselle sopiva ajankohta ja tule paikalle kysymystesi kanssa.

Syksyn ensimmäinen starttikoulutus järjestetään Kouvolassa 21.9.2017. Toinen koulutus järjestetään Pasilassa 22.11.2017. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Ilmoittautuminen molempiin tilaisuuksiin on alkanut ja paikkoja on rajoitetusti.

Tilaisuuksissa käydään läpi keskeisiä hankkeen toteuttamiseen, raportointiin ja maksatuksiin liittyviä asioita sekä tutustutaan muihin hankkeisiin. Paikalla on rahoitus- ja maksatusasiantuntijoita, jotka vastaavat kysymyksiin.

Tiedustelut sähköpostiin rakennerahastot.etela-suomi(at)ely-keskus.fi.


EAKR-tiimissä haussa määräaikaisen maksatustarkastajan paikka

Uudenmaan liiton EAKR-tiimi hakee maksatustarkastajaa reilun kolmen vuoden pestiin ajalle 1.11.2017–31.12.2020. Jos haluat osaksi innostavaa tiimiämme, laita hakemus tulemaan viimeistään 4. syyskuuta.

Tehtävään kuuluu muun muassa EAKR-hankkeiden maksatusten valmistelua, seurantaa ja raportointia sekä varmennuksia paikan päällä. Myös hanketoimijoiden neuvota ja koulutus ovat osa työtä.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa toisen asteen tai korkeakoulututkintoa ja vankkaa kokemusta EU:n rakennerahastohankkeiden taloushallinnosta.  

Uudenmaan liitto vastaa EAKR-rahoituksesta Etelä-Suomen kuuden maakunnan alueella. Lisäksi olemme rahoittaja kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-hankkeissa Suomen kuuden suurimman kaupungin alueella. Uudenmaan liiton toimisto sijaitsee Helsingin Länsi-Pasilassa.
 

> Lue tarkemmin hakuilmoituksesta

 

Lisätietoja:

Ohjelmajohtaja Hanna Laaksonen, EAKR-tiimi, puh. 040 574 8930
Hallinto- ja talousjohtaja Paula Autioniemi, Uudenmaan liitto, puh. 040 737 8050


ESR-hakuinfossa tupa täynnä kuulijoita

Hämeen ELY-keskus järjesti torstaina 17.8. Helsingissä ESR-hakuinfon koskien 3.10. päättyvää Etelä-Suomen ESR-hakua. Tilaisuuteen osallistui lähes 70 innokasta hanketoimijaa, jotka tulivat kuulemaan avoinna olevan haun painotuksista sekä hyvän hakemuksen jättämisestä.

Tilaisuudessa hanketoimijat jakaantuivat erityistavoitekohtaisiin pienryhmiin, joissa asiantuntijat vastasivat kysymyksiin ja kertoivat tarkemmin hakemuksen laatimisesta sekä tavoitteista. Ryhmissä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja ja kuultiin hyviä hankeideoita.


Pienryhmissä syntyi mielenkiintoisia keskusteluja.

Suurinta kiinnostusta herätti erityistavoite 10.1 Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen, jota oli kuulemassa hieman alle puolet kaikista osallistujista. Kaikki tässä haussa avoinna olevat erityistavoitteet löytyvät hakuilmoituksesta.

Tähän hakuun liittyen ei järjestetä enempää info-tilaisuuksia. Tilaisuuden materiaalit löytyvät materiaalipankista.


Koulutusta EAKR-hankkeiden hallinnointiin ja raportointiin – Ilmoittaudu mukaan

Uudenmaan liitto järjestää EAKR-hankkeille koulutusta, jonka aiheita ovat hankkeiden hallinnointi, maksatukset ja raportointi.

Valittavissa on kaksi vaihtoehtoista koulutuspäivää, joiden ohjelma on sama:

  • torstai 5.10. kello 9–16
  • keskiviikko 11.10. kello 9–16

Koulutus järjestetään Helsingin Pasilassa Eteran auditoriossa, osoitteessa Pasilankatu 4 B.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Uudenmaan liitosta myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden uusien hankkeiden projektipäälliköille sekä hankkeiden hallinnosta ja taloudesta vastaaville henkilöille. Myös aiemmin rahoitettujen hankkeiden työntekijät ovat tervetulleita.

Auditoriossa on tilaa reilusti, mutta rajallisesti. Ilmoittaudu siis heti, niin varmistat paikkasi koulutukseen. Otamme osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.
 

> Tutustu tilaisuuden kutsuun

> Ilmoittaudu koulutukseen

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Anu Heinonen, Uudenmaan liitto, puh. 040 182 4828

 


Päijät-Hämeessä käynnissä EAKR-erillishaku 25.9. asti

Päijät-Hämeen maakunnan rahoituskehyksestä on haettavana rahoitusta EAKR-hankkeille, jotka kohdentuvat Päijät-Hämeen alueelle. Haku on avoinna 25. syyskuuta asti. Rahoittava viranomainen on Uudenmaan liitto.

Rahoitusta on tarjolla tutkimus- ja innovaatiokeskittymien kehittämiseen sekä yritysten innovaatiotoiminnan vahvistamiseen.

Haun teemat ovat

  • sotemarkkina
  • elämyksellisyys.

Rahoitettavien hankkeiden enimmäiskesto on kolme vuotta. Mutta myös lyhytkestoisempia hankkeita rahoitetaan.

> Tutustu hakuilmoitukseen

 

Lisätietoja Päijät-Hämeen liitossa:

Erityisasiantuntija Petri Veijalainen, puh. 044 771 9466

Kehittämisjohtaja Riitta Nieminen, puh. 040 508 6526

Aluekehityspäällikkö Juha Hertsi, puh. 044 371 9442


Yritys- ja ESR-hankerahoitusta jaettu Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle yli 15 miljoonaa euroa


Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin tammi-kesäkuussa yhteensä yli 15 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. Siitä noin 37,5 % eli 5,7 miljoonaa oli yritysrahoitusta ja loput Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoitusta. Alueittain Uudenmaan osuus kokonaisrahoituksesta oli noin 6,6 miljoonaa, Kaakkois-Suomen yli neljä miljoonaa ja Hämeen noin 4,5 miljoonaa euroa. Valtakunnallisiin hankkeisiin, joihin osallistuu toteuttajia Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta, myönnettiin rahoitusta lähes 3 miljoonaa euroa. Rakennerahastorahoitusta ja kansallisia yritystukia Etelä-Suomen alueella hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Lue lisää alueellisista rahoituskatsauksista:

Liitteet

 

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.

Kuva: Pixabay.com


Näytetään tulokset 1 - 10 / 131
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 14