Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushankkeiden (EAKR) haku 2.5.-31.5.2019, Etelä-Karjala

Hämeen ELY-keskus avaa yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushankkeiden haun Etelä-Karjalan maakunnassa. Hankkeet rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksella.

Hankkeiden kohderyhmä tulee olla pk-yritykset. Rahoitusta voivat hakea Etelä-Karjalan maakunnan alueella toimivat voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, esimerkiksi kunnat, kaupungit, yhtiöt ja säätiöt. 

Tutustu tarkemmin haun sisältöön ja hakuohjeisiin.


Eurooppa-päivää juhlitaan Helsingin Narinkkatorilla 9. toukokuuta

Eurooppa-päivää juhlistetaan näyttävästi 9. toukokuuta klo 9.00-21.00 Helsingin Kampin Narinkkatorilla järjestettävällä koko perheen maksuttomalla yleisötapahtumalla. Järjestäjinä toimivat Eurooppalainen Suomi ry, Eurooppanuoret, Euroopan parlamentti, Euroopan komissio Suomessa, Eurooppatiedotus ja YLE.

Tapahtumassa kuullaan monipuolisesti mielenkiintoisia keskusteluja, esittelyjä ja musiikkia. Lähestyvät EU-vaalit näkyvät ohjelmassa vahvasti; luvassa on niin EU-vaalipaneeli, podcasteja kuin keskustelua Euroopan suunnasta. Myös lapsille on tarjolla runsaasti tekemistä. Ilta huipentuu konserttiin, jossa esiintyvät upeaääninen laulaja Diandra ja yhteiskunnallisesti vaikuttavista riimeistään tunnettu räppäri Paleface. YLE taltioi tapahtumasta suoran lähetyksen klo 19.00-20.30.

Rakennerahastot osallistuvat tapahtumaan yhdessä hankkeiden kanssa. Teltalla voi tavata asiantuntijoita Uudenmaan liitosta, ELY-keskuksesta ja 6Aika-toimistosta. Hankkeista toimintaansa saapuvat esittelemään Jätkäsaari Smart Mobility sekä 6Aika-strategiaa toteuttavat hankkeet Roboreel, Opastamisen ekosysteemi ja Perille Asti. Rakennerahastoiden ohjelma-ajalla klo 10:30 lavalla yleisöä aktivoi 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeessa mukana ollut yritys Happia lapsille suunnatulla elämyksellisellä Breikkeri-jumpallaan.

Eurooppa-päivän tapahtuman ohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan täältä.

Tapahtuma järjestetään osana Uusimaa-viikkoa.


Etelä-Suomeen yhteensä 11,3 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin tammi-maaliskuussa 2019 yhteensä lähes 11,3 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta.

Rahoituksesta yli 8,3 miljoonaa muodostui uusista alueellisista ESR-hankkeista. Uusia hankkeita
Etelä-Suomessa käynnistyy yhteensä 33. Eniten rahoitusta myönnettiin Uudenmaan alueelle, hieman
yli 4,3 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan 12 uutta hanketta. Hämeeseen rahaa myönnettiin lähes 2,6
miljoonaa ja Kaakkois-Suomeen 1,7 miljoonaa euroa.

Yritystukien osuus rahoituksesta oli hieman yli 2,6 miljoonaa euroa. Yritysten kehittämisavustusta
(EAKR) Etelä-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä lähes 1,6 miljoonaa euroa ja toimintaympäristöavustusta 83 440 euroa. Kehittämishankkeita rahoitettiin 25 ja toimintaympäristön kehittämishankkeita yksi. Eniten kehittämisavustusta myönnettiin Hämeeseen.

Yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin lähes miljoona euroa kansallista rahoitusta. Tämä muodostui yritysten analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Konsultointipalvelun osuus kokonaissumasta on noin 74 %. Kehittämispalvelujen rahoituksesta 72 % kohdentui Uudenmaan alueelle.

Katso tarkemmat aluekohtaiset tiedotteet:

Kuva: Hämeen ELY-keskuksen rahoitusyksikön ESR- ja EAKR -rahoitus sekä kansallinen yritysrahoitus Hämeessä, Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tammi-maaliskuussa 2019. 

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Sinikka Kauranen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 151 

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet

Tiedotus:  

Viestintäasiantuntija Miira Pakkala, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176 

Liitteet: 


Etelä-Suomen rakennerahastojen uutiskirje on ilmestynyt

Uutiskirjeessä asiaa mm. uuden ohjelmakauden valmistelusta, tulevista hankehauista ja koulutuksista sekä hanke-esittelyjä. 

Tutustu uutiskirjeeseen:

Joko saat uutiskirjeen sähköpostiisi?

Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kirjeen tilaajana pysyt ajan hermolla Etelä-Suomen rakennerahastoasioissa. Seuraava uutiskirje ilmestyy ennen joulua.


Etelä-Suomen EAKR-hakuun yli sata hakemusta

Etelä-Suomen Aluekehitysrahaston (EAKR) hankehaku päättyi 5.3.2019. Haku oli kaksivaiheinen; ensimmäisessä, ideahaun vaiheessa hakijat toimittivat Uudenmaan liittoon hankeideansa aiesuunnitelman, joista kaikista annettiin palaute ja toisessa vaiheessa jätettiin varsinaiset hakemukset EURA2014-järjestelmässä. Ideahaun vaiheessa saapui 204 hakemusta, joista ylimaakunnallisia 34. Toisessa, varsinaisen haun vaiheessa hakemuksia saapui 104 kappaletta, joista ylimaakunnallisia 16.

"Olemme iloisia, että saimme näin paljon hakemuksia laajasti koko Etelä-Suomen alueelta", toteaa rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn.

Hakemusten käsittely maakunnan liitoissa käynnistyi välittömästi haun päättymisen jälkeen. Aluksi hakemukset arvioidaan yleisten valintaperusteiden mukaan, josta läpi pääsevät hakemukset siirtyvät vielä erityistavoitekohtaiseen arviointiin sekä maakuntien yhteistyöryhmien sihteeristöjen (MYRS) käsittelyyn. Rahoituspäätösten teko pyritään aloittamaan ennen kesälomakautta.

Tässä haussa Etelä-Suomen maakunnat hakivat rahoitettaviksi Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisia hankkeita: toimintalinja 1: pk-yritysten kilpailukyky sekä toimintalinja 2: uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.

Maakunnat määrittelivät lisäksi alueellisia painopisteitä, joita he halusivat painottaa tällä hakukierroksella. Rahoitushaussa avoinna olleet toimintalinjat, erityistavoitteet ja alueelliset painotukset maakunnittain on kuvattu hakuilmoituksessa.

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, antti.taronen@uudenmaanliitto.fi, puh. 040 507 9998

Rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn, irene.grohn@uudenmaanliitto.fi, puh. 040 182 4828


Uuden ohjelmakauden kansallinen valmistelu etenee

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021-2027 kansallinen valmistelu on käynnistynyt vauhdilla. Ohjelmatyön valmistelua johtaa Työ- ja elinkeinoministeriö, joka vastaa lopullisista ohjelmatyön ehdotusten laatimisesta ja yhteensovittamisesta lausuntomenettelyä ja hyväksymistä varten. Ehdotus hyväksytään valtioneuvostossa ennen EU:n komissiolle toimittamista. Lopullisen hyväksymispäätöksen tekee komissio virallisten neuvottelujen jälkeen.

Alueellista valmistelua tekevät Itä- ja Pohjois-Suomi yhdessä sekä Etelä- ja Länsi-Suomi yhdessä. Uudenmaan liitto on valittu koordinoimaan Etelä- ja Länsi-Suomen 11 maakunnan yhteistä ohjelmavalmistelua. Valmistelu tehdään tiiviissä yhteistyössä maakunnan liittojen, ELY-keskusten sekä kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kuluvan vuoden 2019 aikana tavoitteena on saada ohjelmaesitys luonnosteltua esimerkiksi hallintorakenteen, sisällön ja tukimuotojen osalta. Etelä- ja Länsi-Suomi tavoittelee yhtä yhteistä rakennerahasto-ohjelmaa Manner-Suomeen. Ohjelmassa halutaan korostaa aluelähtöisyyttä, tuloksellisuutta, vaikuttavuutta ja leviämisvaikutuksia.

Ohjelmavalmistelun edetessä Työ- ja elinkeinoministeriö kerää sidosryhmien näkemyksiä ohjelmavalmisteluun otakantaa.fi -alustalla. Seuraa Etelä-Suomen rakennerahastojen tiedotusta, ja osallistu seuraavaan kyselyyn, joka julkaistaan arviolta touko-kesäkuussa!

 

Lisätietoja:

Ohjelmajohtaja Tiina Huotari, Uudenmaan liitto, tiina.huotari@uudenmaanliitto.fi

 


Etelä-Suomen yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushaku (EAKR) 1.2.-28.2.2019

Hämeen ELY-keskus avaa yritysten toimintaympäristön kehittämisavustushankkeiden haun Päijät-Hämeen maakunnassa 1.2.-28.2.2019. Hankkeet rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoituksella. Hankkeita voi toteuttaa Päijät-Hämeen maakunnan alueella. Aluetta laajemmista hankekokonaisuuksista tulee neuvotella rahoittajien kanssa ennen hakemuksen jättämistä.

Hankkeiden kohderyhmä tulee olla pk-yritykset. Hankkeet edistävät kohderyhmänä olevien yritysten liiketoiminnan kehittymistä ja laajentumista (esim. liikevaihdon kasvu, toiminnan laajentaminen tai kansainvälistyminen), uuden yritystoiminnan perustamista, verkostoitumista tai synnyttää yritystoiminnan kannalta tarpeellisia selvityksiä tai kartoituksia. Tuettavaa toimintaa ovat esimerkiksi pk-yritysten verkostojen kokoaminen, yrityskiihdyttämöt, tutkimusinfrastruktuurit tai pilointi- ja demonstraatiolaitokset.

Lue lisää haun kriteereistä sekä tutustu hakuohjeisiin: Ajankohtaista -> Hakuajat

Kuva: Pixabay


Ilmoittautuminen Etelä-Suomen EAKR-hankkeiden verkkokoulutuksiin käynnissä


Syvennä hankeosaamistasi osallistumalla suosittuihin verkkokoulutuksiimme! Ilmoittautuminen EAKR-hankkeiden kevään webinaareihin on käynnissä. Koulutukset on tarkoitettu käynnissä olevien Etelä-Suomen EAKR-rahoitteisten hankkeiden henkilöstölle.

Lähiaikoina tulossa olevat webinaarit:

Loppuraportointi 5.2.2019 klo 13.00–15.00. Koulutus on tarkoitettu niille hanketoimijoille, joiden hanke on päättymässä lähiaikoina. > Ilmoittautuminen päättynyt

Hankinnat 27.3.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Muutoshakemus 2.4.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Indikaattorit 10.4.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Näin laadit maksatushakemuksen 9.5.2019 klo 13.00–15.00 >Ilmoittautuminen

Ilmoittauduttuasi saat ennen koulutusta verkkolinkin, jolla pääset liittymään webinaariin.

Ilmoittautumislinkki sulkeutuu n. kaksi päivää ennen koulutusta. Viime hetken ilmoittautumiset sähköpostitse eakr@uudenmaanliitto.fi.

Alkuvuoden webinaareissa käsiteltiin maksatushakemuksen tekemistä ja loppuraportointia. Pääset katsomaan koulutusmateriaalin materiaalipankista:


Lisäksi kevään aikana tulossa koulutus videon tekemiseen, seuraa tiedotustamme.

 

Lämpimästi tervetuloa verkkokoulutuksiin!

 

Lisätietoja: rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn, irene.grohn (at) uudenmaanliitto.fi, p. 040 182 4828


Etelä-Suomen EAKR-haku päättyy 4.3.2019


Etelä-Suomen EAKR-ideahaku päättyi 30.11.2018. Rahoitettavaksi etsittiin hankkeita, jotka edistävät pk-yritysten kilpailukykyä tai hyödyntävät innovatiivisesti uutta tietoa ja osaamista.

Kaksivaiheisen haun ensimmäisessä vaiheessa hakijat toimittivat Uudenmaan liittoon tavallista hakemusta suppeamman projektin aiesuunnitelman. Yhteensä hakemuksia tuli 204 kappaletta, joista ylimaakunnallisia oli 34. Uudenmaan liitto antoi kaikista hankeideoista palautteen 14.1.2019.

Toisessa vaiheessa jätetään varsinaiset hankehakemukset EURA2014-järjestelmässä. Hakuaika päättyy 4. maaliskuuta 2019. Hakuaikaa jatkettu 5.3.2019 saakka.

EAKR-haku koskee Etelä-Suomen kuuden maakunnan aluetta. Varsinaisten hakuteemojen lisäksi kussakin maakunnassa on omia alueellisia kriteereitä, joita tällä hakukierroksella halutaan painottaa.
 

Infotilaisuuksien tallenteet ja materiaalit saatavilla

Rahoituksesta kiinnostuneille järjestettiin useita infotilaisuuksia marraskuun aikana. Koko Etelä-Suomen yhteinen ja Uuttamaata koskevat tilaisuudet pidettiin torstaina 1. marraskuuta Helsingissä. Tilaisuuksien tallenteet ja materiaalit löydät linkkeinä tästä uutisesta.


Linkkejä:

> Hakuilmoitus

>Hakijan opas


Huomaa myös nämä:

Yhteishankkeiden sopimusohje

Vinkkejä hyvän hankehakemuksen laatimiseen

 

Lisätietoja:

Rakennerahastoasiantuntija Irene Gröhn, 040 182 4828, irene.grohn (at) uudenmaanliitto.fi


Etelä-Suomeen yhteensä 5,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta loka-joulukuussa 2018

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle loka-joulukuussa 2018 yhteensä 5,9 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta.

Rahoituksesta lähes 3,2 miljoonaa muodostui erilaisista yritystuista. Yrityksen kehittämisavustusta Etelä-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä lähes 2,2 miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Kehittämisavustusta sai yhteensä 28 yritystä Etelä-Karjalassa, Kymenlaaksossa ja Päijät- sekä Kanta-Hämeessä.

Yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin 957 441 euroa kansallista rahoitusta. Tämä muodostui yritysten analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Konsultointipalveluiden osuus on 52 % kokonaissummasta. Käynnistyneissä koulutuksissa on mukana 59 pk-yritysten johto- ja avainhenkilöä. Eniten rahoitusta yrityksen kehittämispalveluihin myönnettiin Uudellemaalle, yhteensä 695 181 euroa.

Loput rahoituksesta, lähes 2,8 miljoonaa euroa, muodostui uusista alueellisista Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeista. Uusi hankkeita käynnistyi yhteensä 10. Uudenmaan alueella käynnistyi viisi uutta ESR-hanketta, joiden rahoitusosuus on 64 % kokonaissummasta. Loput myönnetystä rahoituksesta meni Kaakkois-Suomeen.

Lue lisää alueellisista katsauksista:

Liitteet:

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Sinikka Kauranen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 151

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet.


Näytetään tulokset 1 - 10 / 180
Merkintöjä per sivu 10
jostakin 18