ESR-hanke STRATOS: osaamiskartoitus vie kasvu- ja kehityspolulle

Yrityksen strateginen kehittäminen ja henkilöstön osaamistarpeiden ennakointi ovat kestohaasteita monille mikro- ja pk-yrityksille. ESR-hankkeessa on kehitetty avuksi maksuton ja helppokäyttöinen STRATOS-verkkotyökalu, jolla kasvu- ja osaamiskapeikot on helppo tunnistaa.

Monen mikro- ja pk-yrittäjän työpäivät kuluvat tiukasti yrityksen arkisessa pyörittämisessä ja asiakastyössä. Tärkeät kontaktit ja tilauskirjat pysyvät sen myötä kohtuullisessa kuosissa, mutta kalenterissa ei välttämättä ole enää tilaa yrityksen pitkäjänteiseen kehittämiseen. Samalla jää myös perkaamatta, millaista osaamista ja muutosta yritys tarvitsee pärjätäkseen alati kiristyvässä kilpailussa.

Kyseinen yhtälö on tullut vuosien varrella tutuksi Hämeen ELY-keskuksen projektipäällikkö Minna Issakaiselle. Yrittäjä voi toki tiedostaa yrityksensä kehitystarpeet, mutta ei pysty tarttumaan niihin riittävän määrätietoisesti.

Myös pitkäjänteisyyttä puuttuu – monilla katse on vain lähikuukausien tilauskannassa, vaikka sen pitäisi olla tulevissa vuosissa. Samalla on todennäköisesti laatimatta myös varasuunnitelma vastoinkäymisten varalle.

– Yrityksen vieminen eteenpäin pelkän tilauskirjan perusteella ei tosiaankaan ole strategista kehittämistä. Yrittäjän ja avainhenkilöstön on pohdittava säännöllisesti myös sitä, mitkä ovat yrityksen pidemmän tähtäimen tavoitteet ja miten niihin voidaan päästä, Issakainen toteaa.

Osaajat oikeille paikoille

Tässä kohtaa katse kääntyy paitsi myyntiin myös henkilöstön osaamiseen, sen kehittämiseen sekä osaamisen johtamiseen. Samalla pitää kysyä rehellisesti, onko yrityksen osaamistaso ajan tasalla ja osaajat oikeilla paikoillaan.

Voisiko esimerkiksi tietotekniikan ja erilaisten ohjelmistojen kanssa hyvin pärjäävä nuori osaaja tehdä muutakin kuin päivittäisiä rutiinitehtäviä? Tai innostuisiko joku kokeneempi konkari uuden oppimisesta? Vai tarvitaanko yritykseen jotain aivan muuta?

 – Osaaminen on yrityksen tärkein kilpailuvaltti ja siksi henkilöstön kehittämiseen kannattaa panostaa. Rekrytoinnit ovat pienille yrityksille isoja päätöksiä ja käyvät todella kalliiksi, jos nuoret osaajat lähtevät pettyneinä muualle jo muutaman kuukauden kuluttua, Issakainen huomauttaa.

STRATOS auttaa alkuun

Hämeen ELY-keskuksen rahoittamassa sekä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön ja Rovaniemen Koulutuskuntayhtymän hallinnoimassa STRATOS-hankkeessa keskitytään edellä kuvattuihin kipupisteisiin mikro- ja pk-yritysten näkökulmasta.

Maksuton ja helppokäyttöisessä verkkopalvelussa osaamiskartoituksen lisäksi ladata osaamisen johtamisen työkirjan ja muuta oheismateriaalia.

Kartoituksen tuloksista koostetaan yrityskohtainen raportti toimintaohjeineen, joka on samalla hyvä runko yrityksen johdonmukaiselle kehitystyölle.

– Kaikkia koskeva yhteinen kehitysprojekti hitsaa myös henkilöstön yhteen ja tuo uutta virtaa kaikkeen tekemiseen, Issakainen muistuttaa.

> STRATOS-verkkopalvelu

 

Lisätietoja:


Minna Issakainen

Projektipäällikkö, Hämeen ELY-keskus
Tuottava ja tuloksellinen työelämä -koordinaatiohanke
Puh. 0295 025139
 


Kari Rekilä
Yrityskehittäjä, Lapin Koulutuskeskus REDU
STRATOS-hanke
Puh. 040 037 4668

 

Kuvituskuva: Pixabay