Ohjelmakauden hanketuloksia yksissä kansissa

Etelä-Suomen rakennerahastojen ohjelmakauden puolivälin tulosjulkaisu on ilmestynyt. Julkaisuun on koottu konkreettisia tarinoita yli 60 Etelä-Suomen alueella rahoitetusta ESR- ja EAKR-hankkeesta. Julkaisun taustalla on tiivis yhteistyö Hämeen ELY-keskuksen, Uudenmaan liiton ja viiden muun Etelä-Suomen maakunnan välillä. Hyviä EAKR- ja ESR-hankkeita ja hyviä hanketoimia on kartoitettu sähköisten kyselyiden avulla niin viranomaisilta kuin suureltakin yleisöltä. 

Tulosjulkaisu kokoaa hankkeita viidestä eri teemasta: oma arki haltuun, osaamista yrityksiin, bisnes kasvuun, kestävästi ja tulevaisuuden kasvualustoja. Julkaisuun on pyritty keräämään aitoja tarinoita aidoista ihmisistä ja onnistumisista. Julkaisu on luettavissa issuu-julkaisuna sekä pdf-muodossa.

Pajoista baanalle!

Yes We Can –hankkeessa (ESR) on mahdollistettu monta merkittävää steppiä – oikea työpaikka tai muu mielekäs toiminta on kehitysvammaiselle tärkeä osa elämää. Toimintakeskuksissa tapahtuva päivä- ja työtoiminta vähenee, kun tilalle löydetään työpaikkoja, mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä tai harrastaa kuten muut kansalaiset. Työnantajia ja työntekijöitä törmäyttävä työnvarjostus ja työhönvalmennus on todettu hankkeissa erinomaisiksi toimintamalleiksi. 

Lue lisää Yes We Can –hankkeesta sekä muista onnistumisista. 

Hyviä pakkausuutisia lähi- ja luomuruuan tuottajille

Suomessa tuotetaan paljon laadukasta lähi- ja luomuruokaa, mutta tuotteiden pakkaaminen ja jakelu laahaa jäljessä. Pakkaus on kuluttajalle tärkeä viesti tuotteesta – huipputuotteiden laajempi suosio ja vienti voi olla kiinni pakkauksesta. 

Pakkaamo 2020 –hanke (EAKR) tarjoaa elintarvikealan toimijoille valtavan määrän tietoa pakkausten ja toimialan kehityksestä ja trendeistä. Pakkaamo käyttää kuitupohjaisia pakkausmateriaaleja eli esimerkiksi kotimaista kartonkia, joka on päällystetty biopohjaisella, kosteutta ja rasvaa kestävällä päällysteellä. Näin päästään eroon öljypohjaisista muoveista. 

Lue lisää Pakkaamo 2020 - lähi- ja luomuruokapakkaamisen demonstrointi- ja pilottiympäristö -hankkeesta.