Syksyn ESR- ja EAKR-hakujen hakemukset alkavat jalostua hankkeiksi

Syksyn ESR- ja EAKR-hakukierrokset Etelä-Suomessa päättyivät lokakuussa. Molemmat haut saivat hankehakijat liikkeelle. Hakemusten käsittely etenee tiiviisti kohti rahoituspäätöksiä.

Syksyn ESR-haku

Lokakuun alussa päättynyt Hämeen ELY-keskuksen ESR-haku herätti kiinnostusta Etelä-Suomen alueen hanketoimijoissa. Hakemuksia tuli lähes sata. Haettu kokonaispotti on yli 25 miljoonaa euroa. Koska kuluva ohjelmakausi on loppusuoralla, jaossa on nyt aiemmista hankkeista purkautuvaa rahoitusta.

Hakemukset on arvioitu ja alueiden MYRS (Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö) -käsittelyt ovat takana eli rahoitettavat hankkeet ovat pääosin tiedossa. Kun päättyneiltä hankkeilta palautuvien rahojen määrä vahvistuu, voidaan lopulliset ratkaisut tehdä. Arviolta 30-35 % kaikista hakemuksista voidaan hyväksyä rahoitettavaksi. Tilanne vaihtelee merkittävästi maakuntien ja ohjelman erityistavoitteiden välillä.

Rahoitusasiantuntijat ottavat ennen joulua yhteyttä hakijoihin ja sopivat jatkoneuvotteluista.

Syksyn EAKR-haku

Lokakuun puolessavälissä päättyneeseen Etelä-Suomen EAKR-hakuun saapui 54 hakemusta, joista ylimaakunnallisia kolme. Käytettävissä olevan rahoituksen määrä vaihtelee maakunnittain ja jaossa on myös aiemmista hankkeista purkautuvaa rahoitusta. Kaikki hakemukset on arvioitu. Päätöksiä rahoitettavista hankkeista on odotettavissa osin vielä joulukuussa, mutta pääosin tammi-helmikuun aikana. Hakua koordinoi Uudenmaan liitto.

 

Lisätietoja

ESR: Hämeen ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat

EAKR: Rakennerahastoasiantuntija Antti Taronen, Uudenmaan liitto, antti.taronen(at)uudenmaanliitto.fi, puh. 040 507 9998

 

Kuva: Pixabay