Hanke-esittelyt

Palaa sivulle

Pienyrittäjien hyvinvointi on elintärkeää erityisesti muutostilanteissa

Pienyrittäjien hyvinvointi ja yritysten tuottavuus kulkevat käytännössä käsi kädessä. Tämä korostuu erityisesti palvelualan yrityksissä ja muutostilanteissa. Hyvinvoivat yritykset ovat myös houkuttelevia ja tuottavia ja niihin on helpompi saada osaavaa työvoimaa.

Nykytilanne haastaa yrittäjien ja yritysten taloutta ja hyvinvointia ja koettelee rajusti monia toimialoja. ESR-rahoitteinen Hyvinvointikartta-hanke vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvoinnin osaamista ja työkykyjohtamista. Verkosto, jossa on mukana erikokoisten yritysten yrittäjiä ja avainhenkilöitä, voi tuoda uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Hyvinvointikartta on uudentyyppinen palvelu, joka räätälöidään keskisuomalaisten yrittäjien tarpeisiin. Siitä tulee seudun yrittäjille oma työnohjausmalli, tietopaketti asiantuntijapalveluista sekä hyvinvointiverkosto. Tarjolla on neuvontaa, erilaisia tilaisuuksia ja webinaareja.

Hyvinvointikartoitukseen vastasi 228 keskisuomalaista yrittäjää, joista 48 % oli yksinyrittäjiä. Kartoituksessa ilmeni, että liikunta, uni, mielen hyvinvointi, stressi ja ajanhallinta ovat asioita, joihin yrittäjät kaipaavat apua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvinvointikartta toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Keski-Suomen Yrittäjien ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Kaikki alueen yritykset voivat hyödyntää palveluja.

–Tapahtumat ovat yrittäjille maksuttomia ja valmennuksiin pääsee ilmoittautumaan Keski-Suomen Yrittäjien nettisivujen kautta, kertoo hyvinvointiasiantuntija Essi Määttä.

Hankkeessa on viisi kokonaisuutta:

  • Kartoitus ja Hyvinvointitreffit
  • Valmennusohjelma
  • Yrittäjien työnohjaus
  • Työkykyjohtaminen
  • Hyvinvointikartta

Tutustu hankkeen tapahtumien tallenteisiin:

Johda työskentelyäsi Lean-filosofian avulla:

Yrittäjän ajanhallinta ja itsensä johtaminen

Hengähdä hetkeksi

Hyvinvointikartta-hankkeen aloitusseminaari:
Yrittäjän tärkein tehtävä on voida itse hyvin

Tallenteiden tekstitetyt versiot

Pääset katsomaan tallenteiden tekstitetyt versiot täältä.
Saat tekstityksen näkyviin, kun painat videon oikeasta alareunasta, kohdasta CC ja valitset Suomi. Tämän jälkeen suomenkielinen tekstitys näkyy videossa.