Uutiskirjeet

Täältä löydät Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeet. Aiempiin uutiskirjeisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 1/2021

Hae REACT-EU-tukea

REACT-EU-rahoitus tuo mahdollisuuksia vastata koronapandemian aiheuttamiin haasteisiin ja vaikutuksiin alueilla. Myönnettävän tuen määrä voi olla jopa 80 % kustannuksista. Toteutusaikaa ovat vuodet 2021–2023. Yritystukien puolella ja ESR-kehittämishankkeissa päärahoittaja on ELY-keskus ja muissa maakuntaliitot.

Löydät hakuilmoitukset täältä ja hakuinfon materiaalit hankehakemuksen suunnittelun tueksi täältä.

Vielä ehdit! EAKR- ja ESR-kehittämishankkeille voi hakea tukea 7.5.2021 ja EAKR-yritystuille 31.5.2021 mennessä.  

Osana EU:n elpymisvälinekokonaisuutta REACT-EU-väline tuo lisärahoitusta käynnissä olevaan Kestävää kasvua ja työtä 2014−2020 -rakennerahasto-ohjelmaan.

 

Kiitokset toteuttajille ketteristä ratkaisuista!

Koronan aiheuttamat rajoitukset ovat tuoneet lisää työtä ja aiheuttaneet haasteita monien EAKR- ja ESR-hankkeiden toteutukseen. Uusia, usein digitaalisuuteen perustuvia toimintamalleja on kehitetty fyysisten tapaamisten tilalle.

"Vuodelta 2020 kootut tulostiedot hanketoiminnasta kertovat, että haasteista huolimatta hankkeiden toteutuksessa on edetty hienosti", kertoo rahoituspäällikkö Jaakko Ryymin Keski-Suomen ELY-keskuksesta. Tarvittaessa toteuttajat ovat hakeneet jatkoaikaa ja joissain tapauksissa on esitetty muutoksia myös kehittämissuunnitelman sisältöön. Rahoittajat ovat suhtautuneet joustavasti koronan aiheuttamiin muutostarpeisiin.    

Ohjelmajohtaja Elina Hykkönen Pirkanmaan liitosta lähettää yhdessä Jaakko Ryyminin kanssa lämpimät kiitokset kaikille hankkeiden toteuttajille venymisestä haasteiden keskellä: "Kehittämishankkeiden toteuttajat ovat yleensäkin eteenpäin katsovaa väkeä ja heillä on kyky ja halu löytää uusia ratkaisuja. Kiitokset innovatiivisuudesta ja periksiantamattomuudesta."

 

Hankkeiden hieno työ esiin Eurooppa-viikolla

Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta juhlistetaan perinteiseen tapaan Euroopan rauhaa ja yhtenäisyyttä. Samalla halutaan tuodaa EU:ta tutummaksi kansalaisille ja lisätä jäsenmaiden yhteenkuuluvuutta. 

Tuo oma hankkeesi esille ensi viikolla ja hyödynnä Eurooppa-päivää omassa viestinnässäsi aihetunnisteella #Eurooppapäivä. Olet samalla mukana kertomassa niistä konkreettisista toimista, joihin EU-rahoitusta Suomessa käytetään.

Eurooppa-päivää juhlitaan tänä vuonna verkossa 7.5. alkaen, sillä varsinainen päivä osuu sunnuntaille. Katso lisää Eurooppapäivä.fi

 

Pelillistämisestä intoa arjen kestäviin tekoihin

Pelilliset energia- ja kiertotalousratkaisut -hankkeessa kehitettiin pelillisiä tapoja parantaa oman talouden hallintaa, energiatehokkuutta ja kiertotaloutta. Esimerkiksi Taloustandemissa pelaajan tehtävänä on luotsata itsensä läpi ensimmäisistä opiskeluvuosista pitämällä samanaikaisesti talous, sosiaaliset suhteet, onnellisuus ja opintomenestys tasapainossa.

Peliprototyyppien kaupallinen jatkokehitys näyttää valoisalta. Vaasan yliopisto koordinoi hanketta, joka sai EAKR-rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liitolta. > Lue lisää.

Testaa osaatko kierrättää Kierrätyskisa-pelissä.

 

Pienyrittäjien hyvinvointi on elintärkeää erityisesti muutostilanteissa

Yksinyrittäjät tekevät työtään omalla persoonallaan erityisesti palvelualla. Tällöin oma hyvinvointi käytännössä määrittää yrityksen liiketoiminnan ja menestymisen edellytykset. Parempi johtaminen ja hyvinvoinnin johtamisen sisällyttäminen yrityksen kasvusuunnitelmaan tukevat yrityksen menestystä pitkällä aikavälillä.

Hyvinvointikartta-palvelun kehittäminen starttasi lokakuussa 2020 vahvistamaan keskisuomalaisten mikro- ja pk-yritysten työhyvinvointia uusien toimintamallien kehittämisen, palveluiden hyödyntämisen ja verkostoitumisen avulla.

ESR-hanke on Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama.

>Lue lisää.

 

Viestinnän parhaat kokemukset! – tule mukaan 26.8.

Hankkeiden toteuttajat ja rahoittajat hoi! Kokoonnutaan seitsemän maakunnan voimin virtuaalisesti yhteiseen viestintäaamupäivään torstaina 26.8.2021. Jaetaan hyviä käytäntöjä tulosten levittämisestä ja jatkuvuuden tukemisesta viestinnän keinoin.

Merkitse ajankohta jo kalenteriin. Kerromme lisää tilaisuudesta ja avaamme ilmoittautumisen seuraavassa uutiskirjeessä kesäkuussa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjettä julkaisevat Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus.


Näytetään tulokset 1 - 1 / 25
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 25