Uutiskirjeet

Täältä löydät Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeet. Aiempiin uutiskirjeisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 2/2021

Uusi REACT-EU-haku on auki EAKR-hankkeille Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

Hae EAKR-tukea Etelä-Pohjanmaalle tai Pohjanmaalle 10.9. mennessä.

Haku koskee REACT-EU-rahoitusta toimintalinjalta kahdeksan, joka on hyväksytty lisäyksenä ohjelmakaudelle 2014–2020 mahdollistamaan rahoituksen suuntaamista koronapandemian aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen. Pohjanmaalla käynnissä olevien toimintalinjan kaksi hankkeiden toteuttajille avataan lisäksi mahdollisuus hakea lisärahoitusta hankkeiden jatkotoimenpiteisiin. Lue lisää hausta.

 

REACT-EU-elpymisrahoituksella hyvä kysyntä

REACT-EU-rahoitusta haettiin I-hakujaksossa ESR-hankkeille yhteensä 18,3 milj. euroa 69 hankkeeseen. Näistä alueellisia eli yhteen maakuntaa kohdistuvia oli 63 kpl ja ylimaakunnallisia 5 kpl. Haettu avustusmäärä oli noin 1,5 milj. euroa. Yksi hanke saapui hakujakson ulkopuolella eikä tullut käsittelyyn. Myös yrityshankkeisiin kohdistettuja hakemuksia saapui REACT-EU-haun I-jaksolla runsaasti. Länsi-Suomessa on osalla alueista jo merkittävä ylivaraustilanne käytettävissä oleviin määrärahoihin nähden. Hankkeen aloittaminen ennen rahoituspäätöksen varmistumista tapahtuu hakijan omalla riskillä. Käytettävissä oleva REACT-EU-valtuus ei välttämättä riitä kaikkiin vireille tuleviin hankkeisiin.

ESR-rahoituksessa käynnistyy vielä II- hakujakso, jonka alkamisesta tiedotetaan myöhemmin Rakennerahastot.fi-sivuilla. 

Lännen maakunnan liittojen välittämää REACT-EU-rahoitusta haettiin niin ikään vilkkaasti kaikkiaan 84 EAKR-hankkeeseen. Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa liittojen käytettävissä oleva REACT-EU-rahoitus sidottaneen kokonaisuudessaan arvioinnissa parhaiten menestyneiden hakemusten toteutukseen. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla on parhaillaan käynnissä toinen hakukierros.

Nopealla päätöksenteolla halutaan tukea hanketoteuttajien edellytyksiä toteuttaa koronasta toipumisessa auttavia hankkeita tavanomaista lyhyemmässä ajassa. Tällä tietoa niin REACT-EU- kuin muidenkin tämän kauden EAKR- ja ESR-hankkeiden toteutus voi jatkua enimmillään 31.8.2023 asti.

 

Viestintäaamupäivä EAKR- ja ESR-hankkeiden toteuttajille
– Viestinnän parhaat kokemukset 26.8.

Jaetaan parhaat kokemukset hankeviestinnästä 26.8. klo 9­−11.30!
Yhteisen viestintäaamun ilmoittautuminen on nyt auki. Kerrothan mukaan tulostasi 20. elokuuta mennessä.

Tilaisuus alkaa yhteisellä ylimaakunnallisella osuudella. Erillisissä fasilitoiduissa alueellisissa työpajoissa hankeväen toivotaan osallistuvan aktiivisesti keskusteluun omien viestintäkokemustensa kanssa. Opitaan toisiltamme! Tilaisuuden lopuksi ohjelmassa on pari sanaa myös uudesta ohjelmakaudesta.

Lisätietoja tarvitessasi ole yhteydessä Milja Mansukoskeen Pirkanmaan liitossa, etunimi.sukunimi@pirkanmaa.fi tai puh. 044 422 2008.

 

Villimpi länsi -sivusto kertoo hypyistä uuteen

Villimpi länsi -sivusto uudistettiin toukokuussa. Tuoretta sisältöä EAKR-hankkeista ja
aluekehittämisestä julkaistaan viikoittain viidestä Länsi-Suomen maakunnasta.
Tutustu ohjelmakauden 2014−2020 hankekimaraan osoitteessa https://villimpilansi.fi/

 

ICT-alan koulutuksesta halutaan tehdä
houkuttelevaa naisille

ESR-rahoitteisessa Women in IT (WinIT) -hankkeessa Kokkolassa selvitetään naisten syitä hakeutua IT-alalle. Digitalisaatio ohjaa yhteiskuntaa yhä enemmän, joten alan kehittäjiksi tarvitaan tasapuolisemmin eri sukupuolia. Tällä hetkellä vain 15 % alalla työskentelevistä on naisia EU-alueella.
Lue lisää WinIT-hankkeesta.

 

Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 liikkeelle syksyllä

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelma, Eura2021-tietojärjestelmä, lainsäädäntö ja rakennerahastot.fi-sivusto – kaikki ovat uusia, kun syksyllä vihdoin päästää aloittamaan seuraavan EU-ohjelmakauden toteutusta. 

Paljon on silti tuttua ja ydin säilyy: edelleen tavoitteena on tuoda EU-rahoituksella vipuvoimaa alueidemme kehittämiseen. Opit kuluneelta ja aiemmilta kausilta ja tarpeet elinvoiman kestävään rakentamiseen on otettu huomioon ohjelma- ja muussa valmistelussa.

Työ- ja elinkeinoministeriö kouluttaa parhaillaan välittävien toimielinten asiantuntijoita muutoksista. Maakunnan liitot ja Keski-Suomen ELY-keskus puolestaan jakavat tietoa alueensa hakijoille ja hanketoteuttajille syksystä lähtien. Seuraa uutisointiamme!   

 

Hanketoimija: Hae Suomi.fi-valtuutus ajoissa!
 

Huomio julkisen sektorin hanketoimija! Katso-palvelu on päättynyt. Puuttuuko sinulta vielä Suomi.fi-valtuutus? Se on tarpeen EU-hankehauissa EURA-järjestelmään kirjautumisessa. Käsittelyaika organisaatioille voi kestää pisimmillään jopa useita kuukausia, joten hankithan valtuutuksen ajoissa ennen seuraavaa rahoitushakua.

Hae valtuutusta
Lue lisää: Katso-palvelun käyttö on päättynyt. Siirry Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi.
 

 

Tykkää meistä Facebookissa!

Länsi-Suomen Rakennerahastot uutisoi hankeasioista myös Facebookissa.

 

Haluatko kommentoida uutiskirjeen sisältöä tai ehdottaa juttua seuraaviin numeroihin? Voit lähettää viestin toimitukselle otsikolla "Palautetta uutiskirjeestä" osoitteeseen rakennerahastot.lansi-suomi@ely-keskus.fi

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjettä julkaisevat Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus. Kirjeen toimituksesta vastaa alueellinen viestintäverkosto, jossa on edustus myös Etelä-Pohjanmaan liitosta, Keski-Suomen liitosta, Pohjanmaan liitosta ja Satakuntaliitosta.


Näytetään tulokset 1 - 1 / 26
Merkintöjä per sivu 1
jostakin 26