Uutiskirjeet

Täältä löydät Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjeet. Aiempiin uutiskirjeisiin pääset klikkaamalla Seuraava-linkkiä sivun alalaidassa.

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirje 3/2021

 

Hae Euroopan sosiaalirahaston REACT-EU-tukea 30.9. mennessä

ESR-hankehaku käynnistyi 1.8.2021 Länsi- Suomen alueella, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat sekä tässä haussa myös Keski-Pohjanmaan maakunta.

Sosiaalirahaston haussa korostuvat teemat, kuten työllisyys, koulutus, sosiaalinen osallisuus sekä digitaidot ja yritysten muutoskyvykkyys.

Lue lisää hausta.

Huom! Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa: EAKR-haku auki vielä 10.9. saakka. Lue lisää hausta.

 

EAKR-rahoituksen tarkoitus on synnyttää uutta ja pysyvää – rahoittajat toivovat selkeyttä hakemuksiin

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tavoite on parantaa työllisyyttä ja lisätä alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Jokaisella maakunnalla on oma maakuntaohjelmansa ja siihen liittyvä erikoistumisstrategia, jotka vaikuttavat Suomen rakennerahasto-ohjelman lisäksi rahoitusvalintoihin.

Päätöksiä rahoitushakemuksiin valmistelevat asiantuntijat ovat aitiopaikalla näkemässä, mihin suuntaan aluekehitys kulkee.

Lue juttu, jossa maakuntien liittojen rahoitustehtävissä työskentelevät asiantuntijat avaavat työtään.

 

Biopohjaiset materiaalit kiinnostavat tutkijoita ja yrityksiä

Auto, kännykkä, rakennuselementti, pakkaus: mikä ei kuulu joukkoon? Itse asiassa kaikki kuuluvat, kun mietitään vaihtoehtoisia – biopohjaisia – valmistusmateriaaleja pitkään suosituille öljypohjaisille muoveille.
Biopohjaiset materiaalit ovat nyt entistä suuremman kiinnostuksen kohteena: Esimerkiksi biopohjaisia muoveja on tutkittu jo useiden vuosien ajan, mutta kiristyvä ympäristölainsäädäntö on saanut tutkijat ja yritykset pohtimaan yhä laajempia sovelluskohteita materiaaleille, jotka tukevat kiertotaloutta.

Lue lisää näistä Pirkanmaan liiton rahoittamista EAKR-hankkeista.


Tukea ammattimaiseen musiikin tuottamiseen

Rytmimusiikin koulutus on painottunut Suomessa musiikin esittämiseen ja musiikkiteknologiaan eikä varsinaiseen musiikin tekemiseen. ProMus-hankkeessa tarjotaan uutta koulutusta musiikintekijöille Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella. Tavoitteena on tukea musiikkialan itsensä työllistäjiä kohti ammattimaisempaa toimintaa ja edistää alan tasa-arvoa.

ESR-hanke ProMus on Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama. Lue lisää hankkeesta.


Muista ilmoittautua Viestintäaamupäivään!

Jaetaan parhaat kokemukset hankeviestinnästä 26.8. klo 9–11.30! Miten tavoittaa omat kohderyhmät ja innostaa ihmisiä osallistumaan hankkeisiin? Miten hankkeista kannattaa kertoa, jotta viesti tavoittaa yleisön?
Teams-tilaisuus on tarkoitettu EAKR- ja ESR- hankkeiden toteuttajille. Ilmoittautuminen on auki 20. elokuuta asti.

Tilaisuus alkaa yhteisellä ylimaakunnallisella osuudella, jonka jälkeen pidetään aluekohtaiset keskustelut. Tilaisuuden lopussa puhutaan hetki myös syksyllä alkavasta EU:n uudesta ohjelmakaudesta.


Lait jo vahvistettu – uutta ohjelmaa vielä valmistellaan ja rahoituksesta väännetään kättä

Rakennerahastojen osalta odotettu uuden EU-ohjelmakauden aloitus viivästyy tavoitellusta alkusyksystä 2021. Sekä EU- että kansallinen lainsäädäntö on jo valmiina. Sen sijaan Suomi ja komissio käyvät vielä neuvotteluja EAKR- ja ESR-toimia koskevan ohjelmaluonnoksen tarkasta sisällöstä. Asiakirjassa linjataan, millaisiin toimiin rahastojen tukea voidaan tulevien seitsemän vuoden aikana ohjata.

Päätös rahoituksen jakautumisesta Suomen eri alueiden välillä on kansallinen. Poliittisesti ja alueellisesti kuumaan kysymykseen tarvitaan vielä ratkaisu, jotta valmistelussa päästään loppukaarteesta maaliviivalle.     

Lue lisää valmistelutilanteesta täältä.

 

EU-rahoituskiertue vierailee Pirkanmaan kunnissa

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshow kiertää Pirkanmaalla 12.8.– 8.9.2021 ja piipahtaa myös Hämeessä. Tapahtumissa esitellään kansalaisille EU:n eri rahoitusmahdollisuuksia ja paikallisia hanke-esimerkkejä. Kiertueella on mukana Leader-ryhmiä ja EU-rahoituksen asiantuntijoita sekä paikallisia hanketoteuttajia. Katso täältä pysäkit ja lisätietoa kiertueesta.

Tilaisuudet järjestetään ulkona turvavälit huomioiden.

Haluatko kommentoida uutiskirjeen sisältöä tai ehdottaa juttua seuraaviin numeroihin? Voit lähettää viestin toimitukselle otsikolla "Palautetta uutiskirjeestä" osoitteeseen rakennerahastot.lansi-suomi@ely-keskus.fi

Länsi-Suomen rakennerahastojen uutiskirjettä julkaisevat Pirkanmaan liitto ja Keski-Suomen ELY-keskus.