Kuutoskaupunkien yhteinen 6Aika-strategia sai huomiota Euroopassa

6Aika-strategia ja sen hankkeet ovat saaneet positiivista huomiota Euroopan laajuisesti. Euronews vieraili Suomessa ja raportoi 6Aika-strategiasta Smart Regions-ohjelmassaan.

Smart Regions esitteli kaksi 6Aika-strategian hankekokeilua. Ohjelmassa valokeilaan pääsivät osana Perille asti-hanketta Helsingin Jätkäsaaren liikkumispalvelukokeilut sekä Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen Breikkeri-sovelluksen yhteiskehittäminen ja kokeilu Hintan koululla Oulussa.

Lisäksi Euronews tutustui kuutoskaupunkien yhteistyöhön 6Aika-ohjausryhmässä ja haastatteli ohjausryhmän puheenjohtaja Riitta Birkstedtia Turun kaupungilta.

"6Aika on edistänyt kestävän kaupunkikehityksen mallia. Hankkeita on käynnistynyt jo lähes 50, ja mukana toiminnassa on ollut yli 4000 yritystä. Mielenkiintoisia projekteja on meneillään esimerkiksi liikenteen, kaupunkilogistiikan, työllisyyden ja koulutuksen saralla. Vaikutus palveluihin, projekteihin ja tuotteisiin on todella suuri", kertoo Birkstedt Euronewsin haastattelussa.

6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin - nk. kuutoskaupunkien Helsingin, Espoon, Vantaan, Oulun, Tampereen ja Turun - yhteinen kaupunkikehityksen strategia. 6Aika-strategian tavoitteena on synnyttää uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Katso Euronewsin videot:

Finland's Six City Strategy Making Impact"

Finland – Six Smart Cities Working Together"

Lue lisää 6Aika-strategiasta täältä.